Anne Ehrenreich, byrådsmedlem for Venstre i Hørsholm, mener, at Hørsholm skal netop byudvikle for de nuværende borgere, ikke alene med den målsætning at tiltrække nye borgere.

Anne Ehrenreich, byrådsmedlem for Venstre i Hørsholm, mener, at Hørsholm skal netop byudvikle for de nuværende borgere, ikke alene med den målsætning at tiltrække nye borgere. Arkivfoto

DEBAT:

Vi skal udvikle Hørsholm med omtanke

Det er ikke kun nye boliger, som kan tiltrække nye borgere. Gode skoler, et levende detailhandelscentrum og gode tilbud til børn og ældre har også stor betydning, skriver Venstres Anne Ehrenreich

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Der siges og skrives for tiden meget om byudvikling i Hørsholm. Lad mig sige det klart. I Venstre går vi ikke ind for byudvikling baseret på kommunalt fastsatte måltal.

Byudviklingen skal ske med omtanke, og hvor det giver mening.

Det er ikke kun nye boliger, som kan tiltrække nye borgere. Gode skoler, et levende detailhandelscentrum og gode tilbud til børn og ældre har også stor betydning for Hørsholms evne til at fastholde de nuværende borgere og tiltrække nye. Det er vigtigt at huske i debatten.

Hørsholm har mange kvaliteter, som vi er mange, der gerne vil holde fast i. Det gælder det grønne præg, nærheden til København og til Øresund.

Ønsket om at bevare byens grønne præg lægger set med Venstres øjne en naturlig dæmper på byudviklingen, da ingen ønsker, at Hørsholm skal udvikles til at blive en boligkarréby.

Vi skal netop byudvikle for de nuværende borgere, ikke alene med den målsætning at tiltrække nye borgere. De skal nok komme, såfremt de søger de kvaliteter, vi har, bl.a. en grøn by med gode skoler tæt på havet og på København.

Vi må heller ikke glemme, at der hele tiden sker en byudvikling, idet mange borgere river deres huse ned og bygger nyt.

Og så skal vi kæmpe for at bevare gode trafikforhold til og fra Hørsholm og sikre fremkommelighed både med bil og offentlig transport. Alle borgere har brug for nemt at kunne komme til og fra byen.

Publiceret 23 September 2019 07:00