"PH Park er et nødvendigt og ambitiøst projekt, der handler om kommunens fortsatte udvikling og tilflytning," skriver borgmester Morten Slotved (K). Foto: Morten Timm

DEBAT:

PH Park er med til at sikre udviklingen og giver Hørsholms borgere noget særligt

Slip nu våbenretorikken helt og holdent, Glen Madsen. Den giver ikke et retvisende billede, skriver borgmester Morten Slotved i denne replik til DF'erens indlæg "PH Park med pistol for panden"

Af Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune:

Om nogle få år vil et helt særligt boligområde stå klar langs Usserød Kongevej, og Hørsholm får et kvalitetsbyggeri, som skriver sig ind i en lang god byggetradition i kommunen.

Udover unikke boliger får vi en grøn park med spændende træer og en sø, som både er et rekreativt sted for alle og et klimasikringstiltag, der opsamler regnvand for området og et større opland.

Hørsholm Kommunalbestyrelse har arbejdet med visionen og planerne for PH Park siden 2015, og den høje kvalitet har været en ledestjerne hele vejen. PH Park bliver unikt, og er fremhævet mange gange, som et boligområde, der kan noget helt særligt – både for beboere og for øvrige borgere.

Glen Madsen, jeg håber også, at du kommer til at opleve stoltheden ved PH Park. Du har jo trods alt været med til at beslutte mange væsentlige aspekter ved PH Parks tilblivelse.

Lige nu oplever du, at du har en pistol for panden. Men hvorfor?

Processen har været grundig og inddragende, og der er blevet lyttet til borgerne hver gang, vi har været samlet om PH Park. Der er blevet justeret på højder af hensyn til naboerne, det kan man f.eks. se i udviklingsplanen og lokalplanen, særligt i forhold til, hvordan bofællesskabet Strømmen kommer til at tage sig ud.

Indbliksgener, trafik og parkeringsforhold er også blevet undersøgt meget grundigt. Naboerne omkring PH Park vil fortsat have en solfyldt og ugenert hverdag i deres egne huse og haver, og naboerne er ligeså vigtige som kommende borgere i PH Park. Det er alle i Kommunalbestyrelsen enige om.

Du taler også ildevarslende om økonomien i projektet. Gad vide hvorfor?

Du har selv løbende truffet de økonomiske beslutninger. PH Park er et nødvendigt og ambitiøst projekt, der handler om kommunens fortsatte udvikling og tilflytning. Antyder du mon noget om størrelsen på salgsprovenuet?

Det er da meget sandsynligt, at vi kunne have fået mere for grunden, hvis vi havde givet køb på ambitionerne. Selvfølgelig spiller det da en rolle for salgsprisen, at vi har betinget os, at parkering sker i en underjordisk p-kælder fremfor at placere bilerne på terræn.

Selvfølgelig spiller det da ind, at kommunen selv ejer noget af grunden og ikke har solgt det hele til boliger.

Og selvfølgelig spiller det da ind, at kommunen har stillet høje krav til den arkitektoniske udformning. Til gengæld får vi en søpark med arkitekttegnede boliger. Hvad havde du egentlig hellere set for dig?

Slip nu våbenretorikken helt og holdent. Den giver ikke et retvisende billede. Løft i stedet blikket og sku udover nuværende borgere og kommende generationer, der får glæde af PH Park.

PH Park er nemlig med til at sikre udviklingen i Hørsholm Kommune.

Publiceret 27 September 2019 06:30