Situationen er lige nu, at min mor ikke kan klare selv de mest basale behov for overhovedet at eksistere. Heller ikke med hjælp fra hjemmeplejen.

Situationen er lige nu, at min mor ikke kan klare selv de mest basale behov for overhovedet at eksistere. Heller ikke med hjælp fra hjemmeplejen. Foto: AdobeStock

DEBAT:

Hvad gør jeg - min demente mor er helt hjælpeløs

Hørsholm Kommune kan ikke hjælpe med en plejeplads, og hendes egen læge har oplyst, at det må familien klare. Jeg er 'eneste' familie og magter ikke opgaven længere, skriver Mette Bry i dette brev

Af Mette Bry, Hovedgaden 16, Hørsholm:

Min mor på 91 år er blevet diagnostiseret dement. Hun har altid klaret sig selv og har aldrig haft brug for hjælp.

For godt to måneder siden kontaktede jeg hjemmeplejen i Hørsholm, og fra hun startede med omsorgsbesøg er det nu endt med hjælp til alt.

Min mors tilstand er hurtigt blevet forværret, og hun er knap orienteret i tid og sted. Hun kan ikke de mest basale ting: Spise, drikke, toiletbesøg, personlig pleje osv.

På grund af manglende fysisk aktivering er hun nu ikke længere i stand til at gå ved egen hjælp, hvilket resulterer i, at min mor bliver fundet på gulvet flere gange dagligt af hjemmeplejen og mig selv med dertil blå mærker og sår.

Det skal nævnes, at hun har kaldeanlæg men er ikke i stand til at bruge det.

Hørsholm Kommune kan ikke hjælpe med en plejeplads, og hendes egen læge har oplyst, at det må familien klare.

Jeg er 'eneste' familie og magter ikke opgaven længere.

Situationen er lige nu, at min mor ikke kan klare selv de mest basale behov for overhovedet at eksistere. Heller ikke med hjælp fra hjemmeplejen, da rammerne ikke er der.

Mit spørgsmål er derfor: Hvad gør jeg?

Publiceret 02 October 2019 08:00