Det er Otto B. Christiansen og Konservative, der koster kommunen penge – mange penge, mener DF's Glen Madsen.

Det er Otto B. Christiansen og Konservative, der koster kommunen penge – mange penge, mener DF's Glen Madsen. Foto: Fred Jacobsen

DEBAT:

Hvor ved du det fra Otto?

Af Glen Madsen (DF), medlem af kommunalbestyrelsen:

Den forhenværende Børne- og Skoleudvalgsformand Otto B. Christiansen (K), der ikke blev genvalgt, er i flere debatindlæg ude med en fortælling om, at bevarelsen af Ulvemosehuset koster kommunen 15 mio. kroner. Et beløb, der i hans andet debatindlæg er fordoblet til 30 mio. kroner.

Det er imidlertid ikke et korrekt regnestykke! Til gengæld har Otto og dem, der giver ham fortrolige oplysninger, formentlig lige kostet kommunen i omegnen af 15 mio. kroner!

Det er korrekt, at borgmesteren en dag i sidste valgperiode fik besøg af en fantast, der gerne ville erhverve Fritids- og Ulvemosehusets grunde til at bygge et Domus Vista for velhavende ældre. Ligesom det er korrekt, at der blev jongleret rundt med en mulig salgspris på 100 mio. kroner. Og det er korrekt, at borgmesteren indledningsvis forsøgte sig med en proces (hensigtserklæringen), der skulle holde utilfredse borgere stangen indtil løbet var kør.

Lige så korrekt er det også, at det senere blev bekræftet, at de salgspriser, der havde været i spil, slet ikke holdt vand i virkeligheden. En oplysning, der enten ikke er tilgået den gode Otto, eller også behændigt er udeladt, for at kunne manipulere borgerne til at tro på en usand fortælling.

Det er slemt, men langt fra det værste!

I Otto’s andet debatindlæg retter han den forventede byggepris på den nye daginstitution i Rungsted fra 40 til 55 mio. kroner. Dette nye anslåede beløb er at finde i nogle dugfriske budgetnoter, der har indgået i budgetforhandlingerne, og det er en beløbsstørrelse, der fik blandt andet mig op af stolen, da jeg synes, det virker som et alt for stort beløb, når de i Kolding eksempelvis kan bygge en tilsvarende institution til under 35 mio. kroner.

For ikke at invitere potentielle bydere på entreprisen til at komme med en pris på 55 mio. kroner i stedet for 40, blev der bag lukkede døre nikket til at holde den nye anslåede pris udenfor offentlighedens lys.

Så hvor har du oplysningen fra Otto?

Jeg kan forstå, at der i Konservative kredse gerne vil tegne et billede af, at oppositionspartierne koster kommunens borgere penge. Intet kunne dog være mere fejlagtigt! Det er nemlig Otto B. Christiansen og Konservative, der koster kommunen penge – mange penge!

Publiceret 17 October 2019 09:03