Tvangsudflytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet var vel nok den største fiasko i projekt

Tvangsudflytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet var vel nok den største fiasko i projekt "Udflytning af statslige arbejdspladser". Ophavsmanden - daværende kulturminister Bertel Haarder - burde have en medalje for politisk egoisme, mener Poul Rudolf. Arkivfoto

DEBAT:

Bertel Haarder et dyrt bekendskab

Det ragede ham en papand, at Jagt- og Skovbrugsmuseet i museumskredse blev opfattet som Jagtens Nationalmuseum. For enhver pris skulle museet sendes til Jylland for at blive splittet i atomer, skriver Poul Rudolf i dette indlæg

Af Poul Rudolf, Frennevænget 9 st.tv, Hørsholm:

Ugebladets relevante artikel om den onde skæbne for Jagt- og Skovbrugsmuseet er deprimerende læsning. På grund af en arrogant Venstre-ministers magtbrynde blev det anerkendte museum lagt i graven. Eneste nulevende tegn på museet er de effekter, der ligger opbevaret i nogle flyttekasser et sted på Djursland.

Hele herligheden kostede 72 millioner, og hvis vores tidligere museum på Folehavevej i Hørsholm skal genopstå bare med en særudstilling i det jyske, vil det koste yderligere ca. 10 millioner. Og de penge er vanskeligt at finde.

Museet havde teoretisk 12-13 medarbejdere at tage med til det jyske. Et helt til grin antal i forhold til de enorme flytteomkostninger. Kun en vagt og en studentermedarbejder lod sig lokke. Ifølge Ugebladet er der en enkelt tilbage.

Langt værre er det, at hele den store ekspertviden, som museet var i besiddelse af, blev slettet med et pennestrøg af Bertel Haarder.

Det ragede ham en papand, at Jagt- og Skovbrugsmuseet i museumskredse blev opfattet som Jagtens Nationalmuseum. Også at vi i Hørsholm var stolte af vores museum. For enhver pris skulle museet sendes til Jylland for at blive splittet i atomer.

Jeg er helt overbevist om, at det ikke var sket med en lokal Venstre-borgmester. En skuffet og meget anerkendt museumsinspektør Jette Baagøe sagde, inden hun på grund af Bertel Haardes beslutning og imod sin vilje fremskyndede sin pensionisttilværelse: "Det virker som en ideologisk beslutning af flytte os".

Tvangsudflytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet var vel nok den største fiasko i projekt "Udflytning af statslige arbejdspladser". Ophavsmanden - den daværende kulturminister Bertel Haarder - burde have en medalje for politisk egoisme.

Han har kvajet sig ud over det sædvanlige. En gammel Venstremand kan tilsyneladende gøre, hvad der passer ham.

Politisk kan han jo heller ikke bruge Hørsholm til noget som helst.

Publiceret 12 November 2019 07:00