Kirsten Larsen forestiller sig nu, at Hørsholm Kommune vil henvise hendes mand til gæstepladserne på Louiselund.

Kirsten Larsen forestiller sig nu, at Hørsholm Kommune vil henvise hendes mand til gæstepladserne på Louiselund. Modelfoto: Adobestock

DEBAT:

Trist med kortsigtet prioritering

Det vil være helt ubærligt, på det stadie min mands demens er nu, at introducere ham til et nyt sted, skriver Kirsten Larsen

Af Kirsten Larsen, Mikkelborg Park 12 st.tv., Hørsholm:

Jeg ser i Ugebladet den 5. november i år, at seniorrådets næstformand Marianne Preis Balser udtrykker tilfredshed med det netop indgåede budgetforlig på ældreområdet.

Hun er blandt andet glad for, at der nu bliver taget fat på udfordringen vedrørende ældre- og plejeboliger. De første tre plejeboliger står allerede klar fra 2020, idet kommunens tre gæsteboliger konverteres til plejehjemspladser. Hokus pokus flere penge i kassen - tre mindre på venteliste - voila.

Ægtefæller til demente har ret til at bruge en af disse pladser tre uger om året, og det koster godt 140 kr. pr. dag. Pladserne giver os pårørende et tiltrængt pusterum fra en hverdag, hvor vi er til rådighed og bundet 24/7.

Jeg forestiller mig, at kommunen nu vil henvise os til gæstepladserne på Louiselund. Dem er der 38 af, og som jeg kan læse mig til, er man i perioder nødt til at have to borgere sammen på et værelse.

Jeg har indtil nu kunne aflevere min mand i gæsteboligerne på Sophielund. Han er tryg der, han kender stedet, personalet kender ham, og jeg kan holde pause med rigtig god samvittighed, og det giver mig kræfter til at tage en tørn til.

Det vil være helt ubærligt, på det stadie min mands demens er nu, at introducere ham til et nyt sted. Jeg undrer mig bare over, at alle tre boliger nedlægges på en gang. Så med den manglende forståelse der åbenbart er for behovet for aflastningspladser til demente, må jeg bare sige, at behovet for en plejehjemsplads i vores tilfælde er rykket betydeligt nærmere.

Det kan man vist kalde kortsigtet prioritering.

Publiceret 12 November 2019 10:20