May-Britt Kattrup, Liberal Alliance, glæder sig over de tværkommunale erhvervshuse/filialer, som sammen med den digitale erhvervsfremmeplatform nu er kernen i den decentrale erhvervsindsats.

May-Britt Kattrup, Liberal Alliance, glæder sig over de tværkommunale erhvervshuse/filialer, som sammen med den digitale erhvervsfremmeplatform nu er kernen i den decentrale erhvervsindsats. Foto: Fred Jacobsen

DEBAT:

Succesfuld erhvervsindsats

Glædeligt at vi fik Hørsholms borgmester Morten Slotved med i den nationale bestyrelse for det nye erhvervsfremmesystem, skriver May-Britt Kattrup i dette indlæg

Af May-Britt Kattrup (LA), Donse Hovedgård, Donsevej 16, Hørsholm:

98 procent af de over 5.000 virksomheder, som siden opstart 1. januar 2019 af det nye erhvervsfremmesystem, har benyttet de nye erhvervshuse er tilfredse med vejledningen og hjælpen.

Som erhvervsordfører i VLAK-regeringen var jeg med til at indføre det nye erhvervsfremmesystem, hvor nedlæggelsen af de seks regionale vækstfora og regionernes erhvervs- og turismeaktiviteter frigjorde 600 millioner kroner, som i stedet bruges i de 12 nye tværkommunale erhvervshuse/filialer, som sammen med den digitale erhvervsfremmeplatform nu er kernen i den decentrale erhvervsindsats.

Mindre bureaukrati og ydelser, som i langt højere grad baseres på virksomhedernes behov og efterspørgsel, giver en mere relevant indsats af kommunerne, som i den nye ordning meget bedre kan benytte den viden, som de i forvejen har om mange virksomheder, da de allerede står for meget af myndighedsarbejdet.

Det er godt nyt for Hørsholm, som har god vækst. Alene i 2017 blev der registreret 500 nye virksomheder og 243 nye virksomheder i 2018 (Kilde: Ugebladet Hørsholm). Derfor var det også glædeligt, at vi fik Hørsholms borgmester Morten Slotved med i den nationale bestyrelse for det nye erhvervsfremmesystem.

Opfordring herfra skal lyde til den nye regering, om ikke at kaste Danmarks virksomheder ud i usikkerhed ved at ændre på det nye lovende system, men i stedet give ro til udvikling og yderligere forbedringer.

Publiceret 18 November 2019 15:00