Gang- og cykelstien mellem Vallerød Gadekær og Solbakkevej i Rungsted er med den skiltning nu også blevet en knallertsti, til stor fare for de mange skolebørn, skriver Sten Hvid Carlsen. Foto: Privat

Gang- og cykelstien mellem Vallerød Gadekær og Solbakkevej i Rungsted er med den skiltning nu også blevet en knallertsti, til stor fare for de mange skolebørn, skriver Sten Hvid Carlsen. Foto: Privat

DEBAT:

Knallertfolket har vundet ved ny skiltning

- og gang- og cykelstien er ikke længere et trygt sted at sende små skolebørn alene igennem, skriver Sten Hvid Carlsen i dette indlæg

Af Sten Hvid Carlsen, Hestehaven 10, Rungsted Kyst:

Der er en gang- og cykelsti mellem Vallerød Gadekær og Solbakkevej i Rungsdted. Der er en livlig trafik på stien til og fra skole og over til Bolbrolunden.

Eleverne køber slik og frokost i Bolbrolunden og på vejen tilbage til skolen taber de meget affald, som ikke pynter.

I sommer blev der opsat en stor rund papirkurv midt på stien og ryddet op. Det hjalp fint.

Succesen var så stor at affaldet hobede sig op omkring papirkurven, som ikke blev tømt. Det løste man snildt på Hørsholm-maner. Papirkurven blev fjernet.

I hver ende af denne gangsti er der et blåt skilt som viser, at det er en gang- og cykelsti. Flere gange om året er der herudover opsat rød/hvid tavle om knallert forbudt.

De skilte bliver nok ikke fjernet, for nu er det skiltet, at der må køres på knallert. Sådan sparer man på skiltene...

Forbudstavlerne opsættes med små nemme skruer, så de let kan fjernes. Selvfølgelig kan man forvente, at knallertfolket fjerner disse ekstra skilte, og sådan har rutinen altid været. Men for nylig har man løst problemet ved for enderne af stien at opsætte rød/hvid tavle, der viser, at “Motorcykel og stor knallert” er forbudt.

De skilte bliver nok ikke fjernet, for nu er det skiltet, at der må køres på knallert. Sådan sparer man på skiltene, lige som man har sparet papirkurven.

Knallertfolket har vundet, og stien er ikke længere et trygt sted at sende små skolebørn alene igennem. Det er vel kun en gang- og cykelsti.

Der er i øvrigt mange steder i Hørsholm, hvor skiltningen viser, at de der køber og opsætter skiltene, ikke forstår betydningen af det enkelte skilt. Det kan jeg vende tilbage til i et senere læserbrev.

Publiceret 29 November 2019 07:30