Logoet for den tidligere afholdte kulturnat i Hørsholm.

Logoet for den tidligere afholdte kulturnat i Hørsholm.

DEBAT:

Lad os få kulturnat til Hørsholm

Venstres Ann Lindhardt slår til lyd for at skabe "Hørsholm Natten" som nyt fælles initiativ

Af Ann Lindhardt (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

København og Hillerød er bare nogle af de byer, der med stor succes afholder Kulturnat (*) i deres by. Kendetegnet og fællesnævner for begge byer er, at det bl.a. er frivillige foreninger der står bag, men alle bakker op om projektet.

Kulturnatten er en festlig aften, hvor hele byens kulturliv smelter sammen med handelslivet og udfolder sig til glæde og inspiration for os alle. Vi skal tiltrække turisme, øge kulturforbruget og handelslivet.

Vi har det hele i Hørsholm, godt byliv, spændende handelsliv, smuk natur og havn, inspirerende kulturtilbud og et smukt kulturhus Trommen, så det er oplagt at forslå, at vi igen får en Kulturnat tilbage til byen.

Hvornår? Det kunne feks. være sommer, efterår, jul, påske eller andre højtider eller eventuelt på en af de store shoppingdage. Det skal selvfølgelig belyses, hvad der passer byen bedst.

Kulturen binder os sammen og er en del af vores hverdag. Der skal skabes samarbejde mellem borgere, foreninger, kulturinstitutioner, kommunen og andre aktører om at skabe et kulturliv, der udvikler fællesskaber og er præget af virkelyst, dannelse og mangfoldighed, og her ville en KULTURNAT i Hørsholm gøre en forskel.

“Hørsholm Natten” kunne byde på mange forskellige ting som feks. Lokal jazz og lokale danseforeninger på Apotekertorvet, eller fællesspisning, boder med lokale delikatesser i tæt samarbejde med alle byens handelsforeninger og Trommen.

En kulturnat kan være en aften hvor museer, kirker, virksomheder, foreninger, forretninger og offentlige myndigheder i byen går sammen om at stimulere kulturlivet med en bred vifte af aktiviteter for alle aldersklasser og åbent hus mange steder.

Hørsholm skal komme på landkortet i Nordsjælland med en Kulturnat, en kulturnat vil kunne ramme puls, sjæl og samarbejde.

Vi må komme med forslag til at fremme vores kultur- og handelsliv, og her vil Venstre gerne gå forrest. Lad os stå sammen politisk, og finde fælles gode løsninger for vores Kulturliv i Hørsholm og støtte de frivillige kræfter.

(*) Om Foreningen Kulturnatten i København:

Foreningen Kulturnatten i København tilrettelægger og gennemfører Kulturnatten én gang om året. Medlemmerne betaler ikke kontingent, og alle arbejder ulønnet på nær Kulturnattens sekretariat. Kulturnatten modtager hverken støtte fra stat eller kommune. Alle indtægter kommer fra salg af Kulturpas, og et eventuelt overskud kan udelukkende anvendes til gennemførelsen af kulturelle arrangementer under næste års Kulturnat i København og på Frederiksberg.

Om Kulturnat Hillerød:

Arrangeres af en gruppe på 15 frivillige personer, der dels sørger for, at det er et alsidigt, spændende og festligt program, dels at det er et program, der tilbyder noget for enhver smag og alder.

Publiceret 03 December 2019 07:30