Frederik Barfod har i mange år lavet gammeldags is i familiens ishus på Bakken. Nu står han på egne ben med Rungsted Is på havnen.

Frederik Barfod har i mange år lavet gammeldags is i familiens ishus på Bakken. Nu står han på egne ben med Rungsted Is på havnen. Foto: Morten Timm

Frederik vil lave isen lidt større

Havnekiosken med gammeldags is er overtaget af 33-årige Frederik Barfod, der nu kalder det Rungsted Ishus

Af
Morten Timm

Når man køber en gammeldags is eller en softice, så skal den se ud af noget. Man må for guds skyld ikke kigge på vaflen og spørge sig, hvor er isen.

Det er filosofien hos den 33-årige ismand, Frederik Barfod, der har overtaget forpagtningen af den nu tidligere Havnekiosken på Rungsted Havn - lige ved Havnekontoret - og omdøbt det til Rungsted Ishus.

Derfor er konceptet ganske enkelt at lave større is - og med hjemmelavet guf, siger Frederik Barfod, der har været i branchen i adskillige, idet familien også driver et ishus på Bakken, hvor han gennem mange år har haft sin gang.

Nu satser han så på sit eget sted - og sammen med kæresten Ann-Sofie Buchwald, der er født og opvokset i Hørsholm, håber de på, at Rungsted Havn også stedet, man tager hen for at få sig en stor is - altsammen det bedste flødeis fra Premier Is.

"Vi har allerede fået en god modtagelse af folk, og påsken var jo helt fantastisk," siger Frederik Barfod, der selvfølgelig håber på en sommer a la den sidste år.

Udover de kolde nydelser er der også hjemmelavede burgere på menuen, med friskbagte brioche boller, der leveres friskbagte en bager hver dag. Kødet er altid frisk og fersk, og burgerne piftes op med deres egen aioli-dressing.

Publiceret 18 May 2019 09:00