Christian Brixval foran hjemmet på Hulsøvang, hvor Brixval Arkitektur & Design har etableret sig.

Christian Brixval foran hjemmet på Hulsøvang, hvor Brixval Arkitektur & Design har etableret sig. Foto: Fred Jacobsen

Nye arkitekter i Rungsted:

Se på dine kvadratmeter

Nystartede Brixval Arkitektur & Design går op i rumoptimering og indretning - og elsker huse fra før 70'erne

Af
Fred Jacobsen

"Der er her i Hørsholm-Rungsted området en tendens til at folk bygger til til deres bolig. Jeg synes, at man i første omgang skal se på at udnytte de eksisterende kvadratmeter bedre."

I fagsprog hedder det rumoptimering og er, i en i øvrigt bred vifte af tilbud, en ydelse, det nystartede iværksætterselskab 'Brixval - Arkitektur & Design' har erfaring med og ekspertise i.

Virksomheden ligger på Hulsøvang 15 i Rungsted i et hus, som på mange måder underbygger den holdning, Christian Brixval har til arkitektur og byggeri.

"Jeg synes huse fra før 1970'erne skal bevares. Før typehusbyggeriet for alvor begyndte," forklarer han og peger på hans og Carinas rødstensvilla som et eksempel på et byggeri, han gerne ser bevaret. Specielt har han en forkærlighed for funkishuse og den minimalistiske stil fra perioden 1925 til 1945.

Fra barns ben

Christian Brixval er vokset op i Nivå og kender derfor godt til de lokale forhold. Og han har fra barnsben interesseret sig for indretning.

Christian Brixval har sammen med hustruen Carina indrettet sig med Brixval Arkitektur & Design i deres hjem i Rungsted.

Christian Brixval har sammen med hustruen Carina indrettet sig med Brixval Arkitektur & Design i deres hjem i Rungsted. Foto: Fred Jacobsen

"Allerede som femårig havde jeg blik for, hvor ting skulle stå derhjemme, og fortalte mine forældre, hvor det skulle være," fortæller 39-årige Christian Brixval, der siden tog en uddannelse som teknisk designer og blev ansat i møbelfirmaet Paustian, hvor han i ni år fungerede som produktudvikler, men primært som indretningskonsulent.

"På et tidspunkt ville jeg så også gerne vide, hvordan man bygger noget," fortæller han om sin beslutning for at han efter tiden hos Paustian læste til bygningskonstruktør med speciale i arkitektur.

Brixval Arkitektur & Design henvender sig ifølge Christian Brixval primært til private kunder, der vil have tegnet et nyt hus, vil rumoptimere, bygge til eller renovere deres ejendom.

Publiceret 30 June 2019 06:00