Kulturminister Joy Mogensen overrakte hædersprisen 'Den Danske Cirkuspris 2019' til den lokale klovn og artist, Benny Schumann, ved et arrangement på Cirkusmuseet i Hvidovre.

Kulturminister Joy Mogensen overrakte hædersprisen 'Den Danske Cirkuspris 2019' til den lokale klovn og artist, Benny Schumann, ved et arrangement på Cirkusmuseet i Hvidovre. Pressefoto

Fortsætter livslang karriere:

Fornem hæderspris til Benny Schumann

Den 74-årige artist og klovn fra Rungsted hædret med "Den Danske Cirkuspris 2019", og han har ingen planer om at stoppe karrieren

Af
Morten Timm

Artisten og klovnen Benny Schumann fra Rungsted er still going strong. I en alder af 74 år rejser han stadig land og rige rundt med sine børnevenlige forestillinger.

Og det er i år 40. sæson, at han begejstrer børn og voksne med sine numre. For den indsats og hele sin lange artistkarriere har Benny Schumann netop modtaget dansk cirkus- og artistverdens fornemste hæderspris i 'Den Danske Cirkuspris 2019'.

Kulturminister Joy Mogensen overrakte prisen - et maleri, skabt og doneret af maleren Viggo Salting - ved et arrangement forleden i Fægtesalen på Cirkusmuseet i Hvidovre til en overrasket Benny Schumann.

"Det er en flot pris at få, og det var slet ikke noget, jeg havde regnet med. For jeg har jo hverken cirkus eller cirkusvogne, men det er et dejligt skulderklap at få fra branchen og kollegaer," siger en glad prismodtager til Ugebladet.

Det bliver til omkring 100 optrædener om året for den 74-årige lokale artist, og han har ingen planer om at stoppe.

"Nej, jeg har ikke tænkt mig at skrue ned, for jeg synes, det er sjovt at optræde. Det giver mig energi, og jeg kan rigtig godt lide at møde publikum," fortæller Benny Schumann.

70 års optræden

Til næste år er det 70 år siden, han havde sin artist-debut som fem-årig, men han har også altid vidst, at det var artist, han ville være.

I 2017 fejrede Benny Schumann 50 års jubilæum som tallerkenjonglør og hos Wallmans i Cirkusbygningen, kunne man opleve ham med sit berømte tallerken-nummer. Samme sted som han i 1969 havde sin debut som tallerkenjonglør.

For som medlem af den berømte Schumann-familie tilbragte han sine barne- og ungdomsår i den kuppelformede bygning.

Gennem sin lange karriere har Benny Schumann uden for spotlightet også kæmpet for cirkus og for artisterne i Dansk Artist Forbund, hvor han er æresmedlem. Æresgæst med guldstol er han også blevet hos Wallmanns.

Femte cirkus-generation

Hans far Albert Schumann var i øvrigt den første, som i 1968 modtog 'Den Danske Cirkuspris', og den blev senest uddelt for 50 år siden.

Benny Schumann er i øvrigt femte generation af Cirkus Schumann familie-dynastiet. Både familien og diverse verdensartister har igennem hans opvækst været med til at uddanne ham som både hestedressør, rytter, klovn og multiartist.

Blandt andet havde hans tante Adele lært ham at danse på line, og hans morfar Charlie Rivel har været med til at give ham indsigt og inspiration til at udvikle sit virke og udtryk som klovn.

Ved prisuddelingen modtog Kolev Sisters årets talentpris, mens prisen for bedste nummer gik til Andrejs Fjodorovs og den særlige indsatspris til Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

Den danske Cirkuspris har til formål at sætte fokus på cirkus som en del af det danske kulturliv og kulturarv og for at hædre nogle af branchens fornemste repræsentanter.

Publiceret 22 August 2019 19:00