Optiker Annette Lichtenberg fylder 50 år og er en aktiv kvinde, der dyrker triatlon og ved siden af jobbet hos Louis Nielsen i Hørsholm også læser til sygeplejerske.

Optiker Annette Lichtenberg fylder 50 år og er en aktiv kvinde, der dyrker triatlon og ved siden af jobbet hos Louis Nielsen i Hørsholm også læser til sygeplejerske. Pressefoto

Hørsholm-optiker og jernkvinde runder 50 år

Optiker Annette Lichtenberg fylder 50 år, og det fejres hos Louis Nielsen i Hørsholm fredag 30. august

Annette Lichtenberg er ved at blive en kendt skikkelse i gågaden i Hørsholm. Det sidste års tid har hun været ansat som optiker hos Louis Nielsen i Hørsholm, og nu kan hun fejre sin 50 års fødselsdag med at arbejde i by, hvor hun er opvokset i.

Annette Lichtenberg begyndte sin karriere indenfor optik tilbage i 1994, hvor hun først var salgsassistent, men mærkede hurtigt, at optikerarbejdet trak mere. I 1997 begyndte hun således på uddannelsen til optiker, og tidligere har hun arbejdet som optiker hos Louis Nielsen i Holbæk og Lyngby.

"Jeg elsker at være her i Hørsholm, og jeg elsker at passe på kunderne og afhjælpe deres synsproblemer. Det er som at være hjemme," fortæller den runde fødselar, der trods det skarpe hjørne ikke står stille i sit liv.

Læser til sygeplejerske

Sideløbende med optikergerningen studerer Annette nemlig til sygeplejerske, og studierne giver hende en ekstra dimension på jobbet som optiker, som kunderne nyder godt af, mener Conni Klyver, chefoptiker og indehaver af Louis Nielsen i Hørsholm.

"Annette har fra dag 1 været vellidt hos kunderne her i Hørsholm. Hun har det der helt specielle kundetække samtidig med, at hun er en fagligt dygtig optiker, som vi alle kan lære af. Jeg mærker helt klart, at hendes uddannelse til sygeplejerske giver noget ekstra for kunderne," siger Conni Klyver i en pressemeddelelse.

Halv ironman

Og der er mere, der dokumenterer, at 50 års fødselaren hos Louis Nielsen er fuld af energi og ikke kan sidde stille. For udenfor arbejdet er hun en ivrig triatlet.

For nylig gennemførte hun en halv ironman, officielt kendt som en 'Ironman 70.3'. Her svømmede hun 1,9 km., cyklede 90 km og sluttede af med et halvmarathon, altså 21,1 km. løb.

"Det har længe været min drøm at gennemføre en halv ironman, og endelig lykkedes det," fortæller Annette Lichtenberg.

Den lokale Louis Nielsen fejrer deres optiker fredag 30. august og har flere tilbud klar, ligesom de tilbyder gratis synstest.

Publiceret 28 August 2019 09:15