Købmand Lisbeth Dalgaard runder 60 år i dag, fredag 20. september. Det markeres med en reception i Meny Dalgaard Supermarked fra kl. 15.30 til 18. Her er fødselaren fotograferet ved Smagens Aften i 2014.

Købmand Lisbeth Dalgaard runder 60 år i dag, fredag 20. september. Det markeres med en reception i Meny Dalgaard Supermarked fra kl. 15.30 til 18. Her er fødselaren fotograferet ved Smagens Aften i 2014. Arkivfoto

Rund dag for købmand Lisbeth Dalgaard

Dagens 60 års fødselar har nu stået i spidsen for Meny Dalgaard Supermarked i 20 år

Den lokale købmand og formand for Dansk Arbejdsgiverforening, Lisbeth Dalgaard, kan i dag 20. september fejre sin 60 års fødselsdag.

Det er nu knapt 20 år siden Lisbeth Dalgaard overtog ledelsen af Meny Dalgaard Supermarked i Kongevejscentret, som hendes nu afdøde far, Kristen Dalgaard, grundlagde i 1962.

Supermarkedet har gennem alle årene slået sig op på mange kvalitetsprodukter, specialvarer og delikatesser samt høj kundeservice. Efter en omfattende istandsættelse med udvidelse i 2008 fremstår den som en af landets flotteste dagligvarebutikker.

Første kvindelige formand

Lisbet Dalgaard er oprindelig forsikringsuddannet, har en merkonom og HD 1. Hun har været ansat i PFA og IBM samt været 'medudstationeret' i Tyskland og England.

I IBM Danmark blev hun chef i dialogmarkedsføringsafdelingen. I 2003 blev Lisbeth Dalgaard valgt ind i De Samvirkende Købmænds hovedbestyrelse og blev den første kvindelige formand i DSK's historie i 2008. Endvidere har hun siddet i bestyrelsen i Dansk Erhverv og Dansk Handelsblad.

I 2016 blev Lisbeth Dalgaard slået til ridder af Dannebrog for sit mangeårige arbejde i netop branche- og erhvervsorganisationen DSK, Danske Samvirkende Købmænd. I slutningen af 2018 blev hun ny formand for Dansk Arbejdsgiverforening.

Fulgte i fars fodspor

Lisbeth Dalgaard lænede sig på ingen måde tilbage, da hun valgte at overtage butikken efter sin far.

Hun tog nemlig i periode del i arbejdet i alle butikkens afdelinger, så hun præcist vidste, hvordan det hele fungerede.

Ligesom sin far, der fortsatte sit aktive virke i forretningen helt frem til sin død i januar i år, har Lisbeth Dalgaard hele vejen haft fokus på at skabe et mekka for kvalitetsprodukter og med fokus på fødevarer.

Det har affødt en lang stribe madkulturelle kundearrangementer - ikke mindst 'Smagens Aften' - og i 2017 blev Dalgaard Supermarked af Landbrug & Fødevarer kåret til "Danmarks bedste mejeriafdeling".

Privat bor Lisbeth Dalgaard i Rungsted, er gift med Torben og har to voksne sønner.

60 års fødselsdagen fejres med reception fredag 20. september kl. 15.30-18 hos Meny Dalgaard, Kongevejscentret 6, som desuden markerer dagen med en lang række 60 kroners tilbud.

mt

Publiceret 20 September 2019 06:30