Mette Tjener Andersson og datteren Laura er nu de lykkelige ejere af de affaldsbeholdere, Hørsholm-borgherne fremover skal bruge til sortering. MPU-formand overrakte præmien, som Mette sikrede sig gennem 13 rigtige i affaldsquizzen på kulturdagen.

Mette Tjener Andersson og datteren Laura er nu de lykkelige ejere af de affaldsbeholdere, Hørsholm-borgherne fremover skal bruge til sortering. MPU-formand overrakte præmien, som Mette sikrede sig gennem 13 rigtige i affaldsquizzen på kulturdagen. Foto: Søren Hempel

Mette scorede 13 rigtige:

Helt klar til at sortere affald

Mette Tjener Andersson ramte plet i kommunens quiz om ny affaldsordning

Når man svarer rigtigt på alle 13 spørgsmål i en quizz om affald, så ved man noget om affald.

Det gør Mette Tjener Andersson - og den viden foldede hun ud på kulturdagen 7. september, hvor kommunen udstillede de nye affaldsbeholdere og samtidigt benyttede lejligheden til at invitere borgerne på en quizz.

Mette ramte plet alle 13 gange og kunne derfor forleden hente sin velfortjente præmie - et indendørssorteringssæt til fire affaldstyper. Mette modtog præmien sammen med sin datter Laura på ni år og fik den overrakt af Jan H. Klit, formand for Miljø- og planlægningsudvalget (MPU).

Her ventet længe

Mette Tjener Anderssons forudsætninger for at vide noget om miljø og affald må siges at være solide. Hun arbejder nemlig i NIRAS’ miljøafdeling.

”Jeg har længe ventet på, at vi kommer i gang med at sortere. I dag sorterer vi allerede og kører på genbrugspladsen, men det bliver dejligt, når sorteringen kan foregå på vores egen matrikel," lyder det fra prisvinderen.

Skolerne går i gang

Skolerne i Hørsholm går i gang med at affaldssortere i det nye år, og Mettes datter Laura, som går i 3. klasse på Hørsholm Skole, glæder sig til at komme i gang.

”Vi snakker allerede meget om affald og klima i skolen, og forleden havde hele skolen klima-projektuge og samlede penge ind. Vi samlede knap 25.000 kr. ind og donerede dem til foreningen ”Plastic Change”. Jeg synes det er vigtigt at passe på miljøet. Min mormor og morfar sorterer allerede rigtig meget. De bor i Vejle Kommune," siger Laura. Og det er sød musik i MPU-formandens ører.

"Med den nye ordning kan vi sortere hjemme i husstanden, hvor affaldet bliver afhentet. På den måde øger vi den samlede genanvendelse, som er vigtig for at nå det nationale mål om 50 procents genanvendelse i 2022,” siger han.

Se mere HER

Test din paratviden om den nye affaldsordning HER.

-fred.

FAKTA

  • Den nye affaldsordning er blevet til i samarbejde med Allerød, Fredensborg og Rudersdal kommuner.
  • Hver husstand modtager en sorteringsvejledning sammen med affaldsbeholderne. I første omgang skal der sorteres i fem affaldstyper - papir, glas, plast, metal og pap.
  • Fra november får etage- og nogle rækkehusboliger nye fælles affaldsbeholdere.
  • Beboere i parcelhuse og rækkehuse, der skal have beholdere på deres egen grund, får leveret de nye affaldsbeholdere i løbet af 2020. ½

Publiceret 15 October 2019 12:00