Martin Høier (tv) er parat til at tage over efter Daniels stifter, Anders Gadegaard. Det bliver dog ikke lige nu, den 59-årige ejer trækker sig tilbage.

Martin Høier (tv) er parat til at tage over efter Daniels stifter, Anders Gadegaard. Det bliver dog ikke lige nu, den 59-årige ejer trækker sig tilbage. Foto: Fred Jacobsen

Opbrud hos Daniel:

Flytning og generationsskifte på vej

Nevøen overtager butikken i en glidende overgang - og den flytter snart længere op af Hovedgaden

Af
Fred Jacobsen

Der er lidt begyndende opbrudsstemning i en af Hørsholms etablere butikker. For i modebutikken Daniel i Hovedgaden forbereder de sig både på at flytte adresse og indlede generationsskiftet før det er for sent.

For at tage det sidste først: Det er på ingen måde sådan, at Daniels grundlægger, Anders Gadegaard, med sine 'kun' 59 år på bagen er på vej ud.

"Nej, jeg fortsætter til jeg er 70. Vi laver en glidende overgang, så Martin ikke lige pludselig står med hele presset," forklarer Anders Gadegaard, der stiftede Daniel i Hørsholm for snart 27 år siden.

Nevøen tager over

Den Martin, der stille og roligt skal overtage virksomheden, hedder Høier til efternavn, er 41 år, er Anders' nevø og har været i Daniel siden 1996. Og på konstateringen af, at han jo så ved hvad han skal lave de næste 10-11 år, svarer han tørt: "Det har jeg jo vidst hele tiden."

For det har ligget i kortene, at nevøen skulle tage over efter onklen, der ikke selv har børn at give forretningen videre til.

Jeg tør godt påstå, at vi bliver en af Skandinaviens fedeste modebutikker

Anders Gadegaard, Daniel

Martin Høier begyndte som elev i butikken i Roskilde, som Gadegaard drev indtil handelslivet i byen mere eller mindre gik i stå i kølvandet på Roskilde Banks krak. Han har blandt andet været et år i London hos Zegna, et italiensk modehus, der har været leverandør til Daniel i mange år.

Selv om Anders Gadegaard også i den nære fremtid vil have det sidste ord at skulle have sagt i forretningen, så er der områder, hvor Martin er begyndt at tage over. Eksempelvis, når der skal købes ind til de yngre kunder. Men nethandel, en af detailhandelens største udfordringer, er man ikke kommet i gang med hos Daniel.

Ingen nethandel her

"Men vi kan jo nok ikke undgå det på lang sigt," erkender Martin Høier, der selv har handlet på nettet "højst fem gange i mit liv". Og hos Daniel er man da også klar til at gå den vej, hvis det viser sig at være tvingende nødvendigt.

"Vi ligger dog på et niveau med vores varer, så de ikke er så let tilgængelige på nettet," mener Anders Gadegaard.

Indtil videre gælder derfor gode gamle dyder som fornyelse, udvikling og oplevelser. Og ikke mindst service, som man hos Daniel oplever går videre fra generation til generation og derfor også vil sikre, at virksomheden klarer sig.

"Når børnene er med deres forældrene herinde, oplever de jo den service, vi kan give. Mange unge ved jo efterhånden ikke hvad det er," indskyder Lars, en af Daniels syv ansatte.

Flytter ind i Nordea

I næsten 27 år har butikken ligget ved Apotekertorvet, men flytter i februar længere op ad gågaden og ind i Nordeas tidligere lokaler på gadeplan. Det giver 30 kvadratmeter mere, og det bliver ifølge Anders Gadegaard en moderne forretning med det sidste skrig i lys, udskiftning af luft og en interiør.

"Jeg tør godt påstå, at vi bliver en af Skandinaviens fedeste modebutikker," siger Anders Gadegaard, der også glæder sig til at få en bedre beliggenhed.

"Balancen i gågaden har flyttet sig, og vi ligger lidt væk fra gaden. I vores nye lokaler kommer vi direkte ud til gågaden," mener Gadegaard, der så også mener, at Apotekertorvet bør laves om, så det kan blive egnet til eksempelvis caféer og udendørsservering. Han anbefaler derfor at fjerne de to 'sankthansbål' (blomsterkasser, red.) på torvet og gøre plads til en café a la Jorden Rundt i Charlottenlund.

Daniel flytter midt i februar, og overvejer en 'grand opening' på den lidt spøjse dato lørdag 29. februar i skudåret 2020.

Publiceret 10 November 2019 08:00