Mission Gin støtter danske veteraner.

Mission Gin støtter danske veteraner. Arkivfoto: Morten Timm

Nap en G&T og støt veteranerne

Veteranfonden, Holte Vinlager og prisvindende producent er gået sammen om at støtte danske veteraner

Gin er en af de helt populære drinks, og der findes efterhånden gin i alle mulige forskellige smagsretninger. Nu også med smag af Balkan, Afghanistan og Irak i Mission Gin, som Holte Vinlager netop har lanceret.

Ud over smagen fra forskellige brændpunkter i verden er der det specielle ved Mission Gin, at der hver gang, der sælges en flaske, går et tilskud til Veteranfonden, som støtter danske veteraner, der har gjort tjeneste i udlandet.

Soldaterne har selv været med i processen omkring ginnen og har selv hjembragt ingredienser fra de steder, hvor de har været udstationeret.

Med Mission Gin skal der skaffes penge til danske veteraner.

Med Mission Gin skal der skaffes penge til danske veteraner.

Mission Gin er et samarbejde mellem Veteranfonden, Holte Vinlager og OriGinCPH, en prisvindende ginproducent. I denne gin er der 19 ingredienser fra blandt andet de nævnte lande, men også mange andre steder fra. Ingredienserne er med til at give denne gin sin særprægede smag - og veteraner har selv været med til at smage sig frem til den rigtige balance.

Ifølge Holte Vinlager er de på den måde nået frem til "eksotisk, varm og krydret gin med sjæl og en unik historie" med noter af rosenpeber, kardemomme, kanel, safran, appelsin og lime – og den skulle gøre sig godt med lidt reven appelsinskal som garniture.

FAKTA

  • En veteran er personer, der har været udsendt på vegne af Danmark på en international mission. Det kan være soldater, politifolk, læger, sygeplejersker, nødhjælpsarbejdere og flere andre
  • Siden 1948 har Danmark haft udsendte i over 60 lande, hvilket giver over 60.000 veteraner iblandt os i dag
  • Veteranfonden vil skabe en stærk fond som vil kunne hjælpe andre veteran-initiativer, som er med til at oplyse, vise anerkendelse og lave et fællesskab for alle Danmarks veteraner

Publiceret 18 November 2019 14:00