Cobras tager et pusterum

Endnu uklart, hvordan ishockeyklubben skal overleve på lang sigt

Af
Pernille Kristensen

Med Nordsjælland Cobras' betalingsstandsning har klubben sikret sig et pusterum på i hvert fald tre måneder til at redde de økonomiske tråde ud med kreditorer og investorer. Ifølge klubben selv skal den tid bruges til at reetablere virksomheden, men hvordan det konkret skal gøres, står endnu hen i det uvisse.

Ugebladet har indtil videre uden held forsøgt at få kontakt til Cobras direktør Frank Kyhl for at få uddybet, hvordan klubben skal komme på fode igen. Derimod kommer det ikke som en overraskelse for læserne på Ugebladets hjemmeside, at det måtte gå den vej, som det gjorde. Her har 78 procent i den seneste afstemning svaret "ja" til spørgsmålet: "Tror du, at Nordsjælland Cobras går konkurs?".

Tilsyn af advokat

Nordsjælland Cobras' fans tager indtil videre også nyheden med ophøjet ro efter en periode, hvor de både har været igennem støttekampe og forskellige andre kreative tiltag i forsøget på at holde deres klub på isen. På fansiden eastside.dk er betalingsstandsningen hele eftermiddagen blev debatteret.

'Silent' skriver for eksempel: "Umiddelbart virker løsningen med betalingsstandsningen som den mest fornuftige. Hvis jeg husker rigtigt, har klubben nu mulighed for at få Lønmodtagernes Garantifond til at gå ind og dække 3 mdr. løn. Derved har man kun øvrige udgifter at tænke på og samtidig de 3 mdr. at få oparbejdet en god økonomi."


En fan med det ildevarslende navn 'Manden med leen' bemærker: "Jeg tror du skal nyde de 2 sidste hjemmekampe, for derefter kan der desværre gå rigtigt lang tid inden den står på elitehockey i Rungsted igen."


'Bo Andersen' skriver: "Mon så vi kommer til at hedde Nordsjælland Rungsted Cobras 2009?", hvortil 'Soren' kommer med forslaget: "Ka' vi ikke hedde 2960 Happiness".


Debatten om både navn, penge og papirer vil givetvis fortsætte heftigt både bag skærmene og i klubbens hovedkontor på Hovedgaden, der den kommende tid vil blive kigget over skulderen af advokat Lars Skanvig fra Lind Cadovius Advokataktieselskab. Imens satser klubben på at kunne spille resten af sæsonen.

Publiceret 26 February 2009 16:00