Foto: Mads Hussing

Foto: Mads Hussing

Politikere tøver med lån til Rungsted Cobras

Kun Dansk Folkeparti siger foreløbig ja til at bevilge 1,5 millioner kroner i rentefrit lån til den nødstedte ishockeyklub i Hørsholm. Først på fredag er der politisk afklaring

Af
Morten Timm

Morten Timm

Hørsholms lokalpolitikere er ikke ved at falde over hinandens fødder for at komme den økonomisk trængte Rungsted Cobras til hjælp.

Fra alle sider beklager de klubbens situation, men der tegner sig ikke umiddelbart et politisk flertal for at yde det rentefri lån på 1,5 millioner, som vil redde Cobras fra en konkurs.

Både Venstre og Borgerlisten mener principielt ikke, at det er Hørsholm Kommunes opgave at støtte en privat erhvervsvirksomhed eller professeionel eliteidræt.

“Det ligner ikke den sikreste investering. Cobras har gennem mange år fremlagt dårlige regnskaber, og det er jo ikke ungdomsafdelingen, vi går ind og hjælper,” siger Peter Antonsen, Borgerlisten.

Venstres Michael Medom Hansen opfordrer borgmester Morten Slotved til at inddrage den nye Team Hørsholm-ordning og selv som flagskib gå ud at fundraise og hjælpe Cobras med at hente private sponsorer.

Konservative med Morten Slotved i spidsen er endnu ikke nået til en afklaring, men Slotved oplyser, at han er glad for Cobras og vil gerne have dem i kommunen.

“Men det er meget svært at skulle låne dem 1,5 millioner lige nu. Der skal vises et realistisk budget, hvor de kan betale pengene tilbage. Samtidig skal vi politisk forsvare et lån i en situation, hvor man fx har skåret på børne- og ungeområdet, og kommunens økonomi er under stort pres,” siger Morten Slotved.

Juridisk er der ikke længere nogen hindringer for at en kommune kan give en privatdrevet sportsklub et lån eller en direkte støtte.

Hørsholms sjæl

Rungsted Cobras må vente til fredag med en endelig politisk tilbagemelding, men der direkte støtte at hente hos Dansk Folkepartis Gitte Burchardt.

Hun siger som det eneste kommunalbestyrelsesmedlem ja til at bevilge Rungsted Cobras de nødvendige penge.

“Pengene må kunne findes. Cobras er en vigtigt en del for Hørsholm. Det er et samlingssted og har en social god effekt på de unge, så de ikke bare hænger på gadehjørnerne,” mener Gitte Burchardt.

De Radikales Henrik Klitgaard er utrolig ked af det på både Cobras og Hørsholms vegne.
“Jeg har ikke taget stilling til et rentefrit lånj, men det er en forfærdelig situation. At miste Rungsted Cobras og ishockey i den bedste række er at miste en del af Hørsholm sjæl,” siger Henrik Klitgaard.

Pernille Schnoor, Soc.dem., mener ligeledes, at sådan en klub i Hørsholm er vigtig for børn og unge, men pengene skal være der, før der kan lånes ud.
“Lige nu ved jeg ikke om de (pengene) er der,” oplyser Pernille Schnoor.

Publiceret 23 February 2010 09:45