Pukkelhvalen er en temmelig stor hval, der kan blive omkring 15 meter lang og veje omkring 30 tons. Blåsten fra pukkelhvalen bliver op til 3 meter høj.

Pukkelhvalen er en temmelig stor hval, der kan blive omkring 15 meter lang og veje omkring 30 tons. Blåsten fra pukkelhvalen bliver op til 3 meter høj.

Se pukkelhvalen i Øresund

Skipperen og otte lystfiskere fik en utrolig oplevelse, da en stor pukkelhval i 15 minutter fulgte skibet

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

En pukkelhval er på besøg i Øresund. Den blev søndag klokken cirka 14.45 observeret af skipperen og otte lystfiskere på lystfiskerfartøjet NADIA ved midtfarvandsbøjen M7 cirka 4 1/2 sømil sydøst for Helsingør.

Ifølge skipperen på lystfiskerkutteren NADIA af Helsingør fulgte hvalen skibet i cirka 15 minutter.

Ifølge hvaler.dk drejer det sig om en pukkelhval.

Hvalen svømmede mod syd og længere ned i Øresund, og sitet anmoder derfor folk, der færdes på og ved de indre danske farvande om at holde øjnene åbne og melde tilbage til hvaler.dk, hvis de ser hvalen.

Pukkelhvalen er meget nem at identificere. Den har et meget karakteristisk hoved, og dens krop er oversået med mange pukler og buler, der har givet den navn. Hvalens finner er meget lange i forhold til alle andre hvalarter.

Pukkelhvalers hale er som menneskers fingeraftryk. Ved hjælp af halefotos kan forskere kende de enkelte individer fra hinanden. Pukkelhvalen har et stort register af lyde, og derfor er dens hvalsang berømt.

Se flere billeder af pukkelhvalen her.

Pukkelhval

Pukkelhvalen (Megaptera novaeangliae) tilhører bardehvalerne. Det er en temmelig stor hval, der bliver omkring 15 meter lang og vejer omkring 30 tons. Blåsten fra pukkelhvalen bliver op til 3 meter høj. Pukkelhvalen findes over det meste af verden, også af og til i Danmark. I dag findes omkring 70.000 pukkelhvaler i hele verden.

Pukkelhvalen æder krill, som den sier ud af vandet ved hjælp af barderne, men den kan også aktivt jage fisk, som den kan lamme ved at slå de lange finner eller halen ned i vandoverfladen med et brag. Flere hvaler kan også finde på at slå sig sammen om jagten. De bygger et fiskenet, ved at puste bobler i en ring. Fiskene svømmer ikke igennem boblerne og bliver derfor på et afgrænset område. Hvalerne skiftes til at svømme op gennem bobbeltragten og æde af den indfangne fiskestime.

(Kilde: Wikipedia)

Publiceret 09 January 2012 10:40