Sarah Auken foran Kokkedal Slot, der er et meget populært sted at holde bryllupsfesten. Foto Mads Sterup Frandsen

Sarah Auken foran Kokkedal Slot, der er et meget populært sted at holde bryllupsfesten. Foto Mads Sterup Frandsen

Kærligheden er det vigtigste

Af
Af Marie Gribel Vorum

kærlighed Vielsesringe, brudebuketter, bryllupskager og bordkort. Et moderne bryllup er ofte et udstyrstykke, der indbyder til forbrugsfest i den store stil. Mange virksomheder stod da også i kø for at sælge kommende ægtepar deres drømmebryllup på den årlige bryllupsmesse i Bella Center.

Men midt i mellem frisører, makeupartister og kjoleforretninger, havde folkekirken også deres stand på messen. De var der ikke for at sælge noget, men for at slå et slag for de kirkelige vielser. Og ikke mindst for at slå et slag for kærligheden.

"Ind i mellem går tankerne måske lidt for meget på de specieldesignede bordkort i stedet for at tænke over og tale om, hvorfor man bliver gift. Vi var der for at tale om den virkelige kærlighed fremfor kun den romantiske kærlighed, som pakkes ind store forventninger og blomsterslør," siger Sognepræst i Kokkedal Kirke, Sarah Auken, der tog initiativet til, at folkekirken for først gang var med på den årlige bryllupsmesse.

Plads til fordybelse

Folkekirkens stand på bryllupsmessen var tænkt som et åndehul, hvor gæsterne kunne få lejlighed til at tænke over, hvorfor de er der, og hvad bryllup og ægteskab egentlig går ud på.

Sarah Auken er også glad for, at hun på messen kunne være med til at aflive nogle fordomme om det at blive gift i kirken og fortælle om, hvad et kirkebryllup kan tilbyde.

"Det er vigtigt, at folkekirken lytter til folket og møder mennesker, der hvor de er. De fleste gæster og andre udstillere syntes også, at det var helt naturligt, at vi var med på messen. Et bryllup handler jo først og fremmest om kærlighed, og det samme gør kristendommen," siger Sarah Auken, der også påpeger at det jo netop er kirkens rolle at danne ramme om de store begivenheder i livet.

Valentines gudstjeneste

Kokkedal Kirke holder en særlig temagudstjeneste i anledningen af Valentines Dag, onsdag den 13. februar kl. 17.30. Efter gudstjenesten er der fælles aftensmad for alle -og ifølge Sarah Auken mulighed for ligefrem at smage på kærligheden.

Publiceret 08 February 2013 09:00