Programvært på Antikduellen, Mette Bluhme Rieck imellem to af programmets duellanter, Margit Damgaard fra Odense og Ulrik Kemntiz fra Espergærde.

Programvært på Antikduellen, Mette Bluhme Rieck imellem to af programmets duellanter, Margit Damgaard fra Odense og Ulrik Kemntiz fra Espergærde.

DR optager nyt antikprogram i Hørsholm

Auktionshuset i Hørsholm danner ramme om et nyt program på DR1, hvor man kan byde ind på antikviteter fundet over hele landet

Af
Steen Tue Bjerborg

Der bliver rig mulighed for at gøre et unikt antikkøb i Hørsholm og samtidig få indflydelse på afgørelsen i et nyt tv-program, når Auktionshuset ved Klædebo lægger rum til optagelserne til et helt nyt antik og skattejægerprogram på DR, Antikduellen.
Værten på programmet, Mette Bluhme Rieck, har sammen med landets bedste antikhandlere og opkøbere rejst landet tyndt i løbet af vinteren i jagten på Danmarks bedste skatte. Varerne bliver så sat til salg på to auktioner i Auktionshuset i Hørsholm, første gang fredag den 22. februar og igen fredag den 19. april.
"Overordnet handler programmerne om, at to passionerede skattejægere duellerer om at handle sig til flest penge på en uge. Hver dag handler vi i en ny by i Danmark, og når dagen er omme, afgør en vurderingsekspert, hvem der har gjort dagens bedste kup. Men det er først om fredagen, at vi finder ugens endelige vinder, når vi sælger alle deres køb på auktionen i Hørsholm," fortæller Mette Bluhme Rieck.

Forskellige ting

Ifølge programværten bliver der tale om vidt forskellige ting, der kommer til salg på auktionerne. Det skyldes, at deltagerne er meget forskellige og har hvert deres ekspertiseområde.
Ved auktionen fredag den 22. februar kommer der f.eks. både designmøbler, glas, lamper, sølv, unika-genstande, keramik, kunst, kongeligt porcelæn, industrielt design og meget andet til salg.
"Det er lækre sager. For skattejægerne har som regel endt med at handle ting, de godt selv ville købe. Derfor irriterer det dem faktisk en del, at de ikke selv må byde på varerne på auktionen. Men det kan vi jo altså ikke tillade," smiler Mette Bluhme Rieck, der gør opmærksom på, at der hovedsaligt filmes med fokus på de medvirkende opkøbere og deres salg, idet køberne ikke skal medvirke direkte i programmet.

Seks programmer

Optagelserne på Hørsholm Auktioner skal bruges til i alt seks programmer. der sendes fra uge 16 på DR1 - alle hverdage fra klokken 18.

null

Publiceret 15 February 2013 10:30