Mette Thiesen på talerstolen. Foto: Pernille Kristensen

Mette Thiesen på talerstolen. Foto: Pernille Kristensen

Thiesen:

Vi skal kæmpe for trygheden

Tryghed var et centralt ord i den tale, som Mette Thiesen fredag holdt til det konservative grundlovsmøde i Hørsholm

Mette Thiesen, der stiller op til folketingsvalget for De Konservative, var fredag inviteret til at holde grundlovstale i Fredensborg-kredsen.
Her sagde hun følgende:
"Med grundloven fra juni 1915 fik danske kvinder og arbejderklassens mænd dermed for første gang mulighed for at give deres stemme til. Derfor kan 1915-grundloven med rette kaldes for demokratiets grundlov.  
Det var en visionær grundlov, og derfor er det også en begivenhed, vi fejrer her. 
Jeg står her i dag, fordi jeg vil fortælle jer om mine visioner. Om visionerne for vores parti. Om visionerne for, hvordan vi sammen kan gøre Danmark bedre. Og det vil jeg gøre, fordi hvis der er én ting, der samler os danskere – så er det tryghed.
Som I ved, er jeg og det konservative folkeparti i gang med en valgkamp for at genrejse partiet. De sidste ti dage har været hektiske.  Derfor er jeg særligt glad for, at jeg kan stå her i dag, for vi må aldrig glemme os selv eller vores visioner. Og slet ikke i de mest hektiske perioder af vores liv.
Det kan oftest være det umiddelbare – det kan være det lette valg i en hektisk hverdag - at give efter og give afkald på ens visioner, hvis det koster os for meget engagement. For mange kræfter og for meget initiativ.  
Når det alene bare handler om at overleve, kan man alt for nemt give køb på ens principper.
Men det må aldrig tilfalde vores parti. Og derfor skal og vil jeg kæmpe endnu hårdere nu, hvor vi netop står med ryggen imod muren.  
Ja, jeg må være ærlig – vi står midt i en skæbnekamp, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke før samlede den konservative fakkel op. Dette er mit første folketingsvalg. Men jeg vil love jer – alle som en – at uanset hvad stemmetallet lyder midnat 18. juni 2015, så bliver det bestemt ikke mit sidste.  
Det ved jeg, fordi den konservative sag har aldrig været mere relevant eller mere nødvendig. Nødvendig, hvis vi skal værne om det Danmark, som vi elsker og kender.  
Derfor står jeg her i dag. Fordi jeg vil præsentere mine visioner for, hvor vi skal hen, og hvilket Danmark jeg vil have."
 

Værne om trygheden

"Selvom vi konservative til tider klandres for at være lidt gammeldags og bagudskuende – og vi måske endda nyder det mærkat – skal vi huske at kigge fremad og sætte ord på. Og derfor er det vigtigt, at vi ikke glemmer os selv, vores principper eller den konservative sag i vores kamp. For det er en overlevelseskamp, hvor vi risikerer at give køb på det, der har bygget hele vores samfund – vores tryghed.  
Trygheden skal vi ikke bare værne om og bevare. Vi skal kæmpe for trygheden, og vi skal kæmpe for, at Danmark også i de næste 100 år vil være verdens bedste samfund. For det er i særdeleshed os, der er samlet her i dag, der skal føre den kamp videre.
Vores konservative værdier er vigtige for Danmark, og Danmark har brug for et stærkt konservativt Folkeparti. Jeg kan derfor trygt sige, at rygterne om Det konservative Folkepartis død er stærkt overdrevne.  
Vi ser kampen om trygheden i alle steder i vores liv, selvom vi måske ikke bemærker det.   Det er tryghed, når jeg og alle andre kvinder i Danmark frit kan stemme på det parti, som de lyster. Den ret fik vi alle med Grundloven 5. juni 1915.
Lige siden har mange mænd brokket sig over det, men lige som så meget andet har vores mænd også lært at leve med det.
Tryghed er, at når vi frit kan sende vores børn i skole. At de kan gå selv via villavejene til den lokale folkeskole, og at vi som forældre bare ved, at de kommer sikkert frem. At vi trygt kan stole på, at skolens lærere knokler dag ud og dag ind for, at netop vores børn får den bedste start på hverdagen.
Tryghed er også, når alle os med villa, Volvo og vovse trygt kan sove om natten, fordi vi bare VED, at grundskylden ikke vil tvinge os fra hus og hjem. Det er tryghed, når vi kan stole på den regering, som vi selv har valgt – og stole på, at skattemyndighederne – som vi desværre har valgt at leve med – behandler os ordentligt.
Derfor skal vi konservative – vi, der er samlet her i dag – fortsætte kampen imod uretfærdig behandling fra SKAT og den manglende retssikkerhed i SKATs lemfældige omgang med grundskylden. Derfor vil jeg kæmpe imod grundskylden og sige stop for, at de stiger mere."
 

Andedam under pres

"Selvom vores kamp for et dansk samfund, bygget på tryghed, tillid og økonomisk velstand, startede for 166 år siden, er vi ingenlunde i mål.
Vi oplever i dag et Danmark, der stadig er en andedam og et åndehul for alle danskere, men vi er under pres.
Vi er under pres, fordi vores folkeskoler forfalder, og fordi vi gang på gang ødelægger lærernes muligheder for at undervise med den ene underlige reform efter den anden.
Vi er under pres, fordi vi bliver flere ældre i samfundet, men som vi ikke har fundet en løsning på, hvordan vi skal forsørge – for forsørge, det skal vi bestemt. Ingen i det konservative Folkeparti vil se på, når vores medmennesker falder og ikke kan rejse sig. Det er mit og det er vores alles ansvar, at vi stopper op og sørger for, at alle kan gå med.
Vi er under pres, fordi mængden af flygtninge og asylansøgere vokser langt hurtigere, end Danmark kan være med. Flygtningene udhuler vores statskasse, og vi kan ikke få dem integreret i vores samfund.
Når jeg her i dag taler om tryghed, så er det også nødvendigt at tale om utrygheden. Vi skal kunne og turde pege på det, som gør ondt, og som gør os utrygge.
En dejlig solskinsdag i juni i 1992 blev Danmark som bekendt Europamestre i fodbold. Nu er vi så ved at blive europamestre igen, men denne gang desværre i et noget mere trist mesterskab.
Fem gange i timen bryder tyve ind i et dansk hjem. Det er fire gange så mange som i Sverige og fem gange så mange som i Tyskland. Vi er med andre ord blevet europamestre i indbrud.
Vi har fået et ry som et let mål for indbrudstyve og også for at være et sted, hvor man slipper med en seng og tre måltider om dagen som straf.
Vi ved med al tydelighed, at hårdere straffe virker præventivt. Som en del for at genvinde den tryghed, der har bygget vores samfund, vil jeg derfor gå til valg på, at politiet får de ressourcer, de har brug for, at vi får lukket vores grænser for disse forbrydere, og at vi endnu en gang kan tage vare på vores nære. 
Jeg er nemlig ikke bange for at tale med store ord eller råbe, at ”kejseren intet tøj har på”. Jeg er ikke bange for at stille mig selv frem eller fortælle, hvorfor jeg ser slanger i det danske paradis – for jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at vi har slanger i vores paradis.
Derfor stillede jeg op til politik i november 2013, da jeg blev kandidat til kommunalbestyrelsen i Hillerød. Derfor stiller jeg mig op her i dag for at fortælle jer om det, jeg vil kæmpe for.
Og tag ikke fejl. Jeg vil kæmpe for det med alt, hvad jeg har kært, for hvis der er noget, jeg brænder for, så er det at sikre trygheden. Trygheden for min mand og mine børn. Trygheden for mine naboer og mine venner. Trygheden for det fantastiske samfund, der har givet mig så meget.
Så i dag fortæller jeg, at jeg er klar til at kæmpe for jer. jeg vil kæmpe for jeres tryghed. Og det netop uden, at jeg har givet køb på vores principper eller glemt vores konservative værdier. For jeg ved, at konservatismen banker stærkt her. Jeg ved, at vi har et stærkt bagland, der støtter partier i medgang og modgang. Jeg ser gejst og engagement som ingen andre steder, når jeg netop deltager i vælgerarrangementer.  
Det Konservative Folkeparti lever, og vi har svarene på Danmarks problemer. Jeg ser de klareste visioner iblandt mine medkandidater, og vi kan sætte en retning for, hvor Danmark skal han.  
Alt, hvad jeg beder om er, at ingen af os giver køb på dem, vi er. At vi aldrig glemmer vores principper. At vi aldrig undgår at tage de svære kampe.  
Danmark må videre, og vi er det parti, der skal bringe vores yndige land videre. Det har I mit ord på, at jeg vil gå foran og kæmpe for alt, hvad vi har kært, hvis I derimod giver mig én ting – nemlig jeres tillid.
Derfor stiller jeg op til folketingsvalget torsdag den 18. juni. Fordi jeg tror på mine konservative fæller.
Tak for jeres opmærksomhed. Lad os nu fejre denne pragtfulde grundlovsdag sammen.
Jeg vil ønske jer alle en rigtig god grundlovsdag og et rigtig godt valg."

null

Publiceret 05 June 2015 16:55