Liberal Alliance:

Kattrup overhalede Westy

Hørsholm-politikeren rykker nu ind i Folketinget

Af
Fred Jacobsen

"Det er overvældende," kommer det fra den 51-årige civiløkonom May-Britt Buch-Kattrup, Hørsholm, da det går op for hende, at hun er valgt ind i Folketinget for Liberal Alliance.
"Jeg havde anset for en sandsynlighed. Men når det så sker i virkeligheden, ja, så er det overvældende," siger hun til Ugebladet.
Det er sket med 639 personlige nordsjællandske stemmer og i slipstrømmen på partiformand Anders Samuelsen, som fik et overordentligt fornemt valg i Nordsjælland. Blandt andet vandt May-Britt Buch-Kattrup Fredensborgkredsen, som ellers var tiltænkt den lokale kandidat Niels Westy.

Sjælsmark skal flyttes

May-Britt Buch-Kattrup har været en flittig og aktiv deltager i den række af borgermøder, der har handlet om udrejsecenter Sjælsmark. Hun har ved flere lejligheder sagt, at Sjælsmark ikke skal ligge i en lille kommune som Hørsholm.
Det står hun ved, selv om hun ikke her og nu vil svare på, om hun er med på det hold af borgerlige Christiansborg-politikere, der - som lovet - nu vil forsøge at rulle beslutningen om Sjælsmark tilbage.
"Det må jeg lige snakke med gruppen om først," siger hun. Hun understreger i samme åndedrag, at hun og Liberal Alliance ikke er imod udrejsecentre for afviste asylansøgere som sådan, men imod placeringen.
Det var ifølge Buch-Kattrup også Liberal Alliances holdning, da man indgik i asylaftalen, der danner baggrund for beslutningen om at indrette et udrejsecenter for afviste asylansøgere på den tidligere kaserne.

null

Publiceret 20 June 2015 09:00