Pernille Schnoor valgt:

"Lige spændende nok"

Socialdemokraten fra Hørsholm overvejer dobbeltmandat i en periode, selv om det er imod partiets principper

Af
Fred Jacobsen

Efter en yderst dramatisk dag kan Socialdemokraternes Pernille Schnoor fra Hørsholm nu kalde sig folketingsmedlem.
Det blev en realitet efter fintællingen, hvor Pernille Schnoor til sidst havde 73 flere nordsjællandske stemmer end Malou Lunderød, som stillede op i Frederikssundkredsen og var den nærmeste konkurrent.
"Jeg tror ikke, at det skal fejres særlig meget lige nu. Det er jeg alt for træt til," siger en glad, men udmattet Pernille Schnoor.
Hun synes især dagen i dag med uvished og lang ventetid på resultater fra fintællinger rundt omkring i valgkredsene har været "lige spændende nok", som det 48-årige medlem af Hørsholm Kommunalbestyreelse udtrykker det.
Pernille Schnoor, der blandt andet er formand for Børne- og Skoleudvalget, skal nu finde ud af, hvordan hun vil prioritere sit politiske arbejde i henholdsvis kommunalbestyrelse og Folketing.
Socialdemokraterne er principielt imod dobbelt-mandater, men Pernille Schnoor overvejer at søge om dispensation fra den regel.
"Altså, nu begynder folketingsåret jo først i oktober, så indtil da sker der ikke så meget. Men for at overdrage mit kommunalpolitiske arbejde ordentligt, overvejer jeg en periode at være begge steder. Men næppe hele perioden frem til det næste kommunalvalg," siger Pernille Schnoor til Ugebladet. Næste kommunalvalg er i efteråret 2017.
I Folketinget vil hun primært arbejde med sociale emner og med uddannelse, som er de områder, hun brænder mest for.
Pernille Schnoor fik 1057 personlige stemmer i Fredensborgkredsen og 1915 personlige stemmer i opstillingskredsen, som var Helsingørkredsen. I alt fik hun 3811 personlige stemmer.

null

Publiceret 20 June 2015 09:15