Mette Thiesen er ved godt mod efter et fint personligt valg. Og næste valgkamp er allerede startet.

Mette Thiesen er ved godt mod efter et fint personligt valg. Og næste valgkamp er allerede startet.

Thiesen kom ikke ind:

Indsatsen er godkendt

Det konservative byrådsmedlem Mette Thiesen fik et flot førstegangsvalg med 1.657 personlige stemmer

Af
Af Lars Schmidt

Hun har kun været opstillet i et år. Halvanden måned før valgdagen forlod hendes kampagneleder hende. En del af de unge politikere, som skulle have hjulpet hende, var til eksamen. Og - ikke mindst - hendes parti styrtblødte i helt uhørt grad.

Alligevel slap det konservative byrådsmedlem fra Hillerød, Mette Thiesen, ganske flot fra sin første opstilling til Folketinget. Hun kom ikke ind, men 1.657 personlige stemmer vidner om en vis form for vælgerbelønning.

"Jeg går jo ikke ind i noget for ikke at vinde, og jeg ville gerne have været valgt ind. Men mit resultat er bedre end hos de fleste andre førstegangs-kandidater. Og det er et flot resultat, når man tænker på, at det er det værste valg for partiet nogensinde," siger Mette Thiesen til Hillerød Posten.

En gevaldig lussing

Mette Thiesen blev som de øvrige konservative kandidater ramt af landstendensen. Men - for at ramme en tyndslidt kliché lige midt på kornet - der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.
"Vi har fået en gevaldig lussing på landsplan. Men når nu det skal være, så glæder jeg mig over en helt fornyet folketingsgruppe. Det er et godt fundament for genrejsningen af partiet," siger Mette Thiesen:
"Selv har jeg knoklet min mås ud af bukserne, men kan godt se, at jeg næste gang skal brede mig mere ud. Eksempelvis kunne jeg godt have været mere i Egedal, ja, i det hele taget have haft større fokus på andre end blot de kredse, hvor jeg var spidskandidat."

"Jeg kan være rigtig, rigtig stolt"

Det blev regionsrådsmedlem Mette Abildgaard, som fik Nordsjællands plads i Folketinget.
"Denne gang var det hendes fjerde opstilling, og det tager altså tid at blive et etableret navn. Dér giver jeg Jonathan Nielsen helt ret," siger Mette Thiesen:
"Jeg kan være rigtig, rigtig stolt over mit resultat. Det her valg ser jeg som et bump på vejen, for jeg har på ingen måde mistet modet. Og det skal man jo heller ikke i politik. Min indsats er godkendt, og jeg har lært en masse ting, så jeg kan gøre det endnu bedre næste gang. Og den næste valgkamp, den starte for mit vedkommende nu," slutter hun.

null

Publiceret 20 June 2015 11:13