Morten Slotved:Det regnes for sikkert, at borgmesteren genopstiller.

Morten Slotved:Det regnes for sikkert, at borgmesteren genopstiller.

De fleste siger:

’ Fire år mere, tak’

Ugebladet har taget pulsen på kommunalbestyrelsens vilje til at fortsætte efter kommunalvalget næste år:Mindst 14 af 19 er helt klare i mælet og vil gerne genvælges

Af
Fred Jacobsen

Der er godt 13 måneder til at danskerne skal til valgurnerne for at sammensætte landets 98 kommunalbestyrelser, blandt andet den i Hørsholm.
Det er her i det sene efterår samt i vinter og foråret, partierne finder ud af, hvem de vil sende ind i kampen.
Ugebladet har derfor undersøgt, hvordan det står til med lysten til at fortsætte blandt de nuværende kommunalpolitikere.

Mange mulige gengangere

Hvis lyst og vilje blandt de 19, der lige nu repræsenterer Hørsholms knap 25.000 indbyggere, tirsdag den 21. november 2017 går går op i en højere enhed med vælgernes opbakning, kommer den nye kommunalbestyrelse ikke til at se afgørende meget anderledes ud, end den gør i dag.
Alene målt på vilje og lyst, så er mindst 14 af de nuværende 19 klar til at tage endnu en tørn.
Deriblandt også borgmester Morten Slotved (K), der dog ikke vil bekræfte noget før opstillingsmødet den 24. november, men som i samme åndedrag bekræfter, at "alle jo ved, at jeg genopstiller".
Ugebladet tillader sig derfor at regne Slotved til de 16, der med sikkerhed gerne selv vil være med igen.
Det gælder også den radikale viceborgmester Henrik Klitgaard, selv om også han over for Ugebladet lige vil vente på baglandets opbakning, før han siger noget sikkert.

Niels Lundshøj (S): Klart ja til at genopstille

Niels Lundshøj (S): Klart ja til at genopstille

De sikre

Det giver denne liste over kommunalbestyrelsesmedlemmer, der helt sikker ønsker at genopstille:
Konservative: Morten Slotved, Henrik Peulicke, Otto B. Christiansen, Nadja Maria Hageskov, Kristin Arndt, Jan H. Klit og Esben Dyekjær.
Venstre: Annette Wiencken og Anne Ehrenreich.
Liberal Alliance: Anders Vestergaard og Troels Moe.
Socialdemokratiet: Niels Lundshøj.
Radikale Venstre: Henrik Klitgaard.

Troels Moe:Klart ja til at genopstille

Troels Moe:Klart ja til at genopstille

Den næsten sikre

Konservative: Thorkild Gruelund. Den erfarne formand for Social- og seniorudva har ikke selv bekræftet en fornyet kandidatur, men det regnes ifølge Ugebladets oplysninger for at være ret sikkert.

Annette Wiencken (V):Klart ja til at genopstille

Annette Wiencken (V):Klart ja til at genopstille

De usikre

Venstre: Ove Pedersen og Alexander Jonsbak.
Socialdemokratiet: Arne-Georg Stangeby.
Borgerlisten: Peter Antonsen.
Uden for partierne: Gitte Burchard.

Otto B. Christiansen

Otto B. Christiansen

Sådan svarede de

Henrik Peulicke: "Ja, jeg vil gerne genopstille til næste KV".
Kristin Arndt: "Ja, jeg genopstiller. Det gør jeg, fordi det at være med til at tegne rammerne for nutidens og fremtidens Hørsholm med mennesket i centrum er en yderst vigtig opgave for mig".
Jan H. Klit."Ja, jeg genopstiller naturligvis, idet jeg er blevet bekræftet i, at man ved det lokalpolitiske netop kan være med til at gøre en forskel. Endvidere er denne spændende rejse også kun lige begyndt".
Nadja Maria Hageskov: "Ja, jeg genopstiller. Jeg brænder for det politiske og for fortsat at gøre Hørsholm Kommune attraktiv at bo og leve i og konservativt styret. Der er meget at tage fat på, og jeg er slet ikke færdig."
Esben Dyekjær: "Jeg stiller gerne op igen til kommunalbestyrelsen, hvor vælgerforeningen på det kommende opstillingsmøde vil genopstille mig".
Annette Wiencken: "Ja, mon ikke?"
Anne Ehrenreich: "Jeg er frisk til at genopstille til kommune og region. Sundhedsvæsenet kan stadig blive meget bedre, og vi skal blive bedre til at sikre en sammenhæng for borgere, som bliver udskrevet fra hospitalet. I Hørsholm er der hele udviklingen af sygehusgrunden, som jeg gerne vil være med til".
Niels Lundshøj: "Jeg genopstiller, fordi jeg ved, at jeg gør en forskel. For eksempel var der ikke blevet lavet en større afdækning af vores sundhedsområde uden mig - et område, der nu får tilført store driftsmidler til psykiatrien og den mentale sundhed for børn, familier og unge. Jeg har mere at byde på. Og så ligger det dybt i blodet på mig. Jeg kan simpelt hen ikke lade være".
Troels Moe: "Det regner jeg bestemt med, og hvis bestyrelsen vil, som spidskandidat".
Anders Vestergaard: "Jeg genopstiller. Det er sjovt, alvorligt og spændende at være kommunalpolitiker i Hørsholm. Dialogen med borgerne til møder, på gaden eller på mail, telefon eller Facebook giver en fantastisk følelse af, at det er muligt at gøre en positiv forskel og dermed bidrage til, at Hørsholm bliver et endnu bedre sted at bo og arbejde i".
Morten Slotved, Henrik Klitgaard og Peter Antonsen svarede også, men ville ikke give et klart ja eller nej. I stedet henviser de til deres respektive opstillingsmøder.
Otto B. Christiansen (K) og Thorkild Gruelund (K) har Ugebladet talt med.
Ove Petersen (V), Alexander Jonsbak (V), Arne-Georg Stangeby (S) og Gitte Burchard (uden for pertierne) har ikke svaret på Ugebladets henvendelse.


sådan gjorde vi
Ugebladet har sendt en mail til samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer med spørgsmålet, om de kan svare ja eller nej til, om de vil genopstille.
Ugebladet bad også om en kort begrundelse for enten et ja eller et nej.
13 af 19 svarede på henvendelsen.
Fire svarede ikke trods en rykker.
To svarede mundtligt på forespørgselen.
De, der svarede på mailen, gjorde det i varieerende omfang.
Vi gengiver derfor svarene i en , i nogle tilfælde, stærkt redigeret version.

Henrik Klitgaard (R):Det regnes for sikkert, at viceborgmesteren genopstiller.

Henrik Klitgaard (R):Det regnes for sikkert, at viceborgmesteren genopstiller.

Esben Dyekjær (K) er klar til at stille op igen.

Esben Dyekjær (K) er klar til at stille op igen.

Kristin Arndt (K): Klar til at tage fire år mere i kommunalbestyrelsen.

Kristin Arndt (K): Klar til at tage fire år mere i kommunalbestyrelsen.

Publiceret 01 November 2016 12:00