Thorkild Gruelund fortryder en udtalelse i Ugebladet.

Thorkild Gruelund fortryder en udtalelse i Ugebladet.

Gruelund fortryder udtalelse:

Ingen er anklaget for noget

Den afgående formand for Lions Børnehuse beklager udtalelse i forbindelse med mulig svindelsag

Af
Fred Jacobsen

Den afgående formand for Lions Børnehuse, kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund (K), er kommet i kraftig modvind på grund af en udtalelse i sagen om mulig svindel i de selvejende børneinstitutioner.
Gruelund bebrejdes for, at han i en udtalelse til Ugebladet giver indtryk af, at flere nemt identificerbare personer i sagen anklages for at have begået noget kriminelt.
"Jeg vil gerne understrege, at ingen endnu er anklaget for noget. Derfor beklager jeg, hvis mine udtalelser blevet opfattet, som om der er foregået noget kriminelt. Det ved vi ikke endnu", siger Thorkild Gruelund til Ugebladet.

Hængt ud

Det er denne udtalelse i Ugebladet 13. december, formanden for Lions Børnehuse kritiseres for:
"Er man taget i handlinger, som vi tror det drejer sig om her, risikerer man at blive hængt ud."
Thorkild Gruelund udtalte sig sådan, efter at han på Ugebladets facebook-side var blevet kritiseret for i et forældrebrev at have været meget præcis om den personekreds, der i begyndelsen af måneden blev suspenderet fra tjeneste, mens politi og kommune undersøger, hvad der er sket.

Usmageligt

"Som konsekvens har Hørsholm Kommune på vegne af Lions Børnehuses bestyrelse fritaget områdelederen for Lions Børnehuse, de to ledere i Solhuset og en administrativ medarbejder fra Lions Børnehuse for tjeneste", hedder det i forældrebrevet.
Det kaldte en læser, Stinne Darmer, i et indlæg på facebook for "usmageligt", fordi "det let kan udledes, hvem de anklagede er".

Lige lovlig skarp

Thorkild Gruelund erkender, at hans udtalelse i forbindelse med denne kritik er "lige lovlig skarp".
"Jeg beklager, hvis det opfattes, som om vi ved, om der er begået noget kriminelt", siger Gruelund til Ugebladet og forklarer sin formulering med, at han var "rimelig meget chokeret over sagen" på det tidspunkt.
 
Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

Publiceret 21 December 2016 12:15