Erhvervsejendommen på Holmevej 30 kan komme i spil som bolig for 16 flygtninge. Foto: Fred Jacobsen

Erhvervsejendommen på Holmevej 30 kan komme i spil som bolig for 16 flygtninge. Foto: Fred Jacobsen

Boligjagt:

Nu bliver farten sat ned

Behovet for flygtningeboliger tager af i takt med mindre pres

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Kommune sætter nu tempoet ned i jagten på at finde midlertidige boliger til kommunens flygtninge. Dels, fordi flygtningepresset generelt er på vej ned, dels, fordi det tager længere tid end beregnet at sagsbehandle de områder og bygninger, der kan komme i spil til midlertidige boliger.
“Det tager længere tid end vi havde regnet med. Derfor tager vi nu ét område ad gangen”, siger Annette Wiencken (V), der er formand for §17, stk.4-udvalget, der specielt beskæftiger sig med at finde boliger til flygtninge.
Som et resultat af, at der nu trædes på bremsen, valgte økonomiudvalget på et møde forleden at nedprioritere de ønsker om boligplacering, som særudvalget var kommet med.
Udvalget havde peget på fire områder i kommunen og bad økonomiudvalget prioritere to af dem.
Økonomiudvalget valgte i stedet at prioritere ét af forslagene, nemlig at det nu skal undersøges, om der kan bygges 4-5 midlertidige boliger til 20 flygtninge i Kokkedal Vest på et område syd for Louiselund.

Erhvervsejendom i spil

Derud over kan foreløbig tre andre områder ud af i alt 11 komme i spil, hvis det projekt ikke lykkes.
Og så har kommunen fået tilbudt en erhvervsejendom på Holmevej 30, hvor der kan være 16 flygtninge plus at der er planer om at bygge flere pavilloner ved rådhuset.
Her skal der opsættes yderligere fem familieboliger i tilknytning til de pavilloner, der i forvejen er på rådhusgrunden.

Stort borgermøde

For selv om flygtningepresset er taget af, er der fortsat et behov, oplyser Annette Wiencken.
“Kong Georgsvej og Hannebjerg skal jo tømmes for flygtninge. Derfor er der fortsat et behov”, understreger udvalgsformanden.
Annette Wiencken oplyser desuden, at der er planlagt et større borgermøde i løbet af januar, hvor borgere, der bor i nærheden af de områder, hvor der kan komme midlertidige flygtningeboliger, bliver inviteret.
“Lige nu koncentrerer arbejdet sig på områder omkring Kokkedal. Tanken er, at vi vil give en samlet orientering til borgerne, der kan blive berørt”, fortæller Annette Wiencken.


Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

null

Publiceret 03 January 2017 09:00