Vold i toget:

Hvem så autistisk dreng få bank?

Politiet efterlyser vidner til overfald i kystbanetog før nytår

Af
Fred Jacobsen

Nordsjællands Politi efterlyser nu vidner til en voldsepisode, hvor en 14-årig autistisk dreng fra Humlebæk den 29. december om aftenen fik bank i toget mellem Rungsted og Kokkedal.
Især er politiet interesseret i at tale med en mand på cirka 40 år mand, der talte med den forslåede dreng umiddelbart efter at drengen var flygtet ind i en anden kupé for at undgå voldsmændene.
"Vi vil meget gerne tale med denne mand. Og også gerne med andre, der så noget", siger Claus Birkelyng, leder af Station Nord ved Nordsjællands Politi, til Ugebladet.

Hjem fra Tivoli

Den 14-årige dreng var torsdag den 29. december på vej hjem i kystbanetoget med afgang fra København H. klokken 23.20. Han havde været til fyrværkerishow i Tivoli med en veninde og skulle nu hjem til Humlebæk.
Blandt passagererne var fire mænd i alderen 20-22 år. På Østerport Station blev de fire til tre. De larmede, spillede høj musik fra en ghettoblaster, så andre passagerer fjernede sig fra dem og virkede temmelig berusede.

Hærværk på toilet

På et tidspunkt forsøgte de ifølge drengen at ødelægge døren til togets toilet og kastede omkring sig med toiletpapir. Det blev påtalt af to kontrollører, som - forgæves, viste det sig - forsøgte at få dæmpet ballademagerne.
Den 14-årige autistiske dreng optog samtalen på en snapchat, som han sendte til sin veninde. Det så de unge - og da kontrollørerne fortrak, kastede de sig over den 14-årige og tildelt ham flere knytnæveslag, fortrinsvis på kroppen.

5-10 knytnæveslag

"Han er blevet slået mellem fem og ti gange i maven, på brystet og på lår, så han har fået en del mærker på kroppen", fortæller drengens mor til Ugebladet.
Ifølge Nordsjællands Politi er der tale om danske mænd i 20-22 års alderen, der begik overfaldet. De havde kortklippet hår, en såkaldt 'amagerfrisure'.

Vil se overvågningsbilleder

Politiet har bedt DSB om at få billeder fra det overvågningskamera, der er i den del af toget, hvor der også er toilet. Overfaldet fandt ifølge den 14-årige dreng sted mellem Rungsted og Kokkedal Station.
Manden, som politiet især gerne vil tale med, og øvrige vidner, kan henvende sig direkte til efterforsker Niels Jensen, Nordsjællands Politi, på nje010@politi.dk.

null

Publiceret 03 January 2017 16:00