Bassinet i Hørsholm Svømmehal blev sidst tømt i slutningen af 2013.

Bassinet i Hørsholm Svømmehal blev sidst tømt i slutningen af 2013.

Olieudslip lukker svømmehallen i to uger

Bassin skal tømmes for 2 millioner liter vand

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Svømmehal er lukket og åbner først igen mandag den 6. marts. Årsag er, at der er sluppet olie ud fra det hydrauliksystem, der betjener løftebroen, der kan lave 25 meter bassinet om til et 50 meter bassin og kan løfte bunden.
“Vi kan konstatere. at der er et svind på omkring 20 liter olie fra systemet. Vi skal nu have tømt bassinet for vand for at undersøge, hvad der er galt,” fortæller idrætsinspektør Søren Strand til Ugebladet.
Det er ikke første gang, der er bøvl med hydraulikken. I slutningen af 2013 blev der også opdaget et læk - og det førte til, at hele systemet blev gennemrenoveret og nogle dele blev skiftet ud. Og svømmehallen var lukket i fem uger. Alligevel er der nu igen opstået problemer med løftebroens hydraulik.
“Det er selvfølgelig meget ærgerligt, at der nu er noget galt igen,” konstaterer Søren Strand.

Alle op af badet

Det var onsdag eftermiddag, at olien i vandet blev opdaget. Det medførte straks, at alle mennesker med blev kaldt op af bassinet - og svømmehallen lukket. Dagen efter blev Teknologisk Institut tilkaldt for at se på forholdene. Og svømmehallens personale fik travlt med at ringe rundt til blandt andet skolerne og sende sms'er til andre grupper, at al aktivitet i svømmehallen foreløbig er indstillet.
At tømme et svømmebassin med to millioner liter vand er i øvrigt ikke noget, man bare lige gør. Der skal følges en meget nøjagtig plan, fordi en for hurtig tømning kan medføre skader.
“Hvis vandt bliver lukket for hurtigt ud, kan bassinets fliser tage skade - blandt andet på grund af trykket,” oplyser Søren Strand Og helt billigt er sådan noget heller ikke: Inspektøren skønner, at alene vandregnngen vil løbe op i mere end 100.000 kroner, mens det endnu ikke ligger klart, hvad en mulg reparation af løftebroen løber op i.
Har du en kommentar? Så foregår det på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 20 February 2017 14:00