DF's folketingsmedlem Marlene Harpsøe synes ikke, Hørsholm skal købe Rungsted-villaer til flygtninge.

DF's folketingsmedlem Marlene Harpsøe synes ikke, Hørsholm skal købe Rungsted-villaer til flygtninge.

DF-kritik af Hørsholm:

Danskerne skal ikke finansiere luksus til flygtninge

Borgmester Slotveds tanker om at købe villaer i Rungsted fører til minister-spørgsmål

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm-borgmester Morten Slotveds (K) tanker om, at det kan blive nødvendigt at købe boliger i Rungsted for at fordele flygtninge ligeligt i kommunen, bliver nu genstand for et spørgsmål i folketingssalen.
Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti (DF) vil i morgen i Folketingets spørgetid stille dette spørgsmål til integrationsminister Inger Støjberg (V):
"Hvilken holdning har borgmesteren til, at Hørsholm Kommune køber dyre villaer for at boligplacere flygtninge, og hvilke signaler mener ministeren at det sender ude i verden, at man kan få en dyr villa at bo i, hvis man blot tager til Danmark?"
Baggrund for spørgsmålet er, at Morten Slotved efter et borgermøde i Frederiksborg Amtsavis har udtalt, at kommunen om nødvendigt er parat til at købe villaer i eksempelvis Rungsted for dels at finde boliger til flygtninge, dels for at fordele dem jævnt i kommunen.
"Det kan ikke være rigtig, at mange danskere skal være med til at finansiere luksusboliger til flygtning," lyder Marlene Harpsøes kritik.
Folketingspolitikeren frygter blandt andet, at det vil være noget, som menneskesmuglere kan bruge som salgstrick over for flygtninge.
"Det sender bare et dårligt signal, at flygtninge bor på adresser, som langt de fleste ikke har råd til," fastslår Marlene Harpsøe over for Ugebladet.

Meget langt fra et køb

Borgmester Morten Slotved understreger, at Hørsholm er meget langt fra at have besluttet noget om køb af Rungsted-villaer.
"Det eneste, jeg har sagt, er, at vi vil belyse mulighederne både ved køb af villaer til tro-tre millioner kroner og for eksempel ni millioner kroner," siger Slotved.
Han mener i øvrigt, at Hørsholm allerede har erfaringer med at have flygtninge boende i 'dyre' områder - for eksempel Hannebjerg og Kong Georgsvej i henholdsvis Rungsted og Vedbæk.
"Spørger du naboerne, er jeg ikke sikker på, at de mener, flygtninge bor i luksus," lyder det fra Hørsholms borgmester og mener, at Marlene Harpsøe skulle tage ud at se på eksempelvis villaen på Kong Georgsvej for selv at vurdere, om flygtninge dér bor i luksus.
"Jeg tror heller ikke, at de, der bor der, har oplevet det sådan," siger Morten Slotved.

DF gentager kritikken

Det er ikke første gang, folketingsmedlemmer fra DF har en holdning til, hvordan Hørsholm Kommune lader sine flygtninge bo.
For næsten et år siden stillede partiets Peter Skaarup et lignende spørgsmål, da Hørsholm Kommune valgte at leje villaen på Kong Georgsvej 5 i Vedbæk fra 1,3 millioner og på den måde skaffede plads til op til 20 flygtninge.
På baggrund af 'adresse og beliggenhed' mente Peter Skaarup, at der blev sendt et forkert signal til eksempelvis udsatte danskere, som ikke havde råd til at bo sådan et sted.
Den gang svarede integrationsminister Inger Støjberg sådan:
"Jeg har tiltro til, at den enkelte kommune håndterer denne opgave bedst mulig inden for de muligheder, de lokale forhold giver,” og henviste blandt andet til dengang nye integrationslov åbner mulighed for at “indkvartere flere flygtninge på samme værelse på midlertidige opholdssteder”.

Marlene Harpsøe er i øvrigt positiv over for borgmester Slotveds tilbud om at besigtige Kong Georgsvej.
"Det vil jeg da gerne," siger hun til Ugebladet.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 21 February 2017 17:00