Annette Wiencken (V) er ikke med på, at kommunen skal købe villaer i Rungsted til flygtninge. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Annette Wiencken (V) er ikke med på, at kommunen skal købe villaer i Rungsted til flygtninge. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Venstre-nej til huskøb til flygtninge

Af
Fred Jacobsen

Det bliver ikke med Venstres velsignelse, at Hørsholm Kommune skal ud og købe villaer i Rungsted, så der også kommer til at bo flygtninge midlertidigt i det område af kommunen.
"Vi er ikke videre interesseret i at gå ind på det marked. Så ja, det vender vi tommelfingeren nedad over for," siger gruppeformand for Venstre i kommunalbestyrelsen, Annette Wiencken, til Ugebladet.
Borgmester Morten Slotved (K), der efter et borgermøde i starten af måneden luftede tanken om, at kommunen jo kunne købe ejendomme i eksempelvis Rungsted, får dermed vanskeligheder ved at mønstre et flertal for idéen. For også Liberal Alliances Troels Moe har i et debatindlæg på Ugebladets Facebook-side sagt fra over for den strategi.

Kong Georgsvej er i spil

Det er dog slet ikke sikkert, at det blive nødvendigt, fordi Hørsholm Kommune kan se frem til fortsat at kunne leje Kong Georgsvej 5 i Vedbæk.
"Ejeren vil gerne snakke med os om en forlængelse. Og så bor der jo fortsat flygtninge i Rungsted-området," siger Annette Wiencken, der er formand for det særlige udvalg for boligplacering af flygtninge, § 17, stk. 4-udvalget.
Det var ellers planen, at lejemålet skulle udløbe 1. oktober. En mulig forlængelse letter derfor på presset for at finde boliger.

Flere vil leje ud og sælge

Det særlige udvalg anbefaler i øvrigt at prioritere den tidligere børnehave Gyngehesten på Usserød Kongevej, området Kokkedal Vest og flere pavilloner på rådhusgrunden som de næste steder, hvor der kan komme flygtninge.
Og så konstaterer udvalgsformanden med tilfredshed, at der i den senere tid har været 8-10 henvendelser fra borgere, der er klar til enten at udleje eller sælge bolig til flygtninge.
"Vi er lige nu godt med med hensyn til at have boliger. Det er især til enlige flygtninge, vi har behovet," oplyser Annette Wiencken.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 27 February 2017 08:00