Udlejer af Lagkagehuset har tilbudt kommunen otte lejligheder til flygtninge. Arkivfoto: Morten Timm

Udlejer af Lagkagehuset har tilbudt kommunen otte lejligheder til flygtninge. Arkivfoto: Morten Timm

Flygtninge i spil til Lagkagehuset

Udlejer Casa Ejendomme har tilbudt Hørsholm Kommune at leje otte lejligheder til flygtninge

Af
Af Peter Mailand

Hørsholm Kommune kan få plads til nogle af flygtningene i de lejligheder, der er oven på nybygningen på Syrenvej 2, hvor Lagkagehuset rykker ind til sommer.
Bygherre og ejer af ejendommen, Casa Ejendomme, har nemlig tilbudt Hørsholm Kommune at leje otte lejligheder til flygtninge.
Det bekræfter salgs- og udlejningschef i Casa Ejendomme, Jacob Wollenberg, overfor Ugebladet.
“Det er korrekt, at vi er i dialog med Hørsholm Kommune om otte lejligheder på adressen,” siger han.
Jacob Wollenberg vil ikke kommentere sagen yderligere, men nyheden glæder Annette Wiencken (V), der som formand for kommunens særlige udvalg til boligplacering af flygtninge, §17 stk. 4-udvalget.

Ikke sikkert de bliver brugt

“Vi har fået tilbudt otte lejligheder på Syrenvej 2. Så nu må vi se, hvordan lejlighederne matcher med det behov vi har for flygtningeboliger,” siger hun til Ugebladet.
Annette Wiencken forventer i år, at Hørsholm Kommune skal modtage 47 flygtninge. Alligevel er det ikke sikkert, at kommunen kommer til at gøre brug af tilbuddet i Lagkagehuset.
For kommunalbestyrelsen vedtog mandag aften at indgå en aftale med udlejeren af en ejendom på Holmevej 30, hvor der skal bo 16 flygtninge.
Og derudover har ejeren af Kong Georgs Vej 5 tilbudt kommunen at forlænge kontrakten for de 20 flygtninge, der bor i ejendommen, med 6-20 måneder efter 1. oktober i år.
“Vi har mødt en enorm goodwill fra borgere, der gerne vil leje ejendomme ud til flygtninge. Det er meget positivt og letter presset på boliger. Og det betyder, at vi faktisk er ret godt med, hvad angår boliger til flygtninge,” siger hun.
Lige nu er der faktisk 14 lejligheder ledige, men de vil med tiden hurtigt blive fyldt op.

null

Publiceret 01 March 2017 11:45