Svindelsag i Lions:

Regningen lander hos Hørsholms borgere

Kommunen vil krone for krone dække det beløb, der muligvis er bedraget for

Af
Fred Jacobsen

Det bliver skatteborgerne i Hørsholm, der kommer til at betale for det, en mulige svindelsag i Lions Børnehuse kommer til at koste. Hørsholm Kommune vil krone for krone dække det beløb, der måtte være svindlet for.
Det siger borgmester Morten Slotved (K) til Ugebladet, efter at Økonomiudvalget har besluttet at give Lions Børnehuse et tilskud på to millioner kroner til at dække det, der officielt kaldes 'økonomiske uregelmæssigheder' i de selvejende børneinstitutioner.
“Vi dækker det, politiet måtte nå frem til,” bekræfter borgmesteren og forklarer, at der er tale om et acontobeløb, som så skal reguleres, når politiets efterforskning er afsluttet og det ligger helt fast, hvor meget sagen har kostet.

Borgmestergaranti

Kommunens hjælpeaktion skal ses på baggrund af, at borgmesteren allerede da sagen om mulig millionsvindel kom frem i begyndelsen af december sidste år, garanterede, at forældrene kunne føle sig sikker på, at institutionernes 250 børn fortsat ville have et sted at være.

“Der er ingen børn eller forældre, der bliver ladt i stikken,” siger Morten Slotved garantien i en pressemeddelelse, der for kort tid siden er sendt ud.

Sagen indtil videre
I begyndelsen af december blev der opdaget 'økonomiske uregelmæssigheder' i Lions Børnehuse. Områdelederen plus tre andre medarbejdere blev suspenderet med det samme og sagen meldt til politiet. Områdelederen blev fyret i begyndelsen af januar og - som den eneste - sigtet for mandatsvig.
Yderligere tre medarbejdere - leder og souschef i Solhuset samt en administrativ medarbejder - blev ved udgangen af januar fyret, fordi kommunen mener, at de burde have set uregelmæssighederne komme og skulle have forhindret dem.
Både BUPL og advokat Anne Louise Wulff anser afskedigelserne for usaglige og kræver godtgørelse for uberettiget fyring og erstatning for, at medarbejderne er kædet sammen med en mulig kriminel handling.
Politiet er tæt på at afslutte efterforskningen i en omfattende sag, der - ifølge Ugebladets oplysninger - kan løbe op i to millioner kroner eller mere.
Har du en mening om dette? Så kan du komme af med den på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 16 March 2017 13:30