Thorkild Gruelund (K) er tydeligvis skuffet over, at den konservative bestyrelse har placeret ham på kandidatlistens 10. plads. Arkivfoto

Thorkild Gruelund (K) er tydeligvis skuffet over, at den konservative bestyrelse har placeret ham på kandidatlistens 10. plads. Arkivfoto

Skuffet Gruelund rejser kritik efter degradering

Den 69-årige lokalpolitiker placeret nede på en 10. plads hos De Konservative og kritiserer den manglende demokratisk proces på opstillingsmødet

Af
Morten Timm

Morten Timm

“Engang imellem vinder man opstillingsmødet og taber valget. Andre gange taber man opstillingsmødet og vinder valget. Jeg har tabt opstillingsmødet.”
Sådan lyder det fra en både overrasket og skuffet Thorkild Gruelund efter han ved Det Konservative Folkepartis opstillingsmøde mandag blev placeret som nummer 10 på listen ud af 21 kandidater, uagtet at han ved sidste kommunalvalg fik næstflest stemmer efter borgmester Morten Slotved og er partiets suverænt mest erfarne med 24 år i Hørsholm Kommunalbestyrelse. “Selvfølgelig er jeg skuffet, men så må jeg jo bare vinde valget. Jeg har før prøvet at komme ind fra en 14. plads,” fastslår han.

LÆS OGSÅ: K-formand om Gruelund-kritik: "Det er noget pjat"

Det var ikke ordentligt

I politik er den 69-årige Gruelund godt klar over, at man ikke kan bruge skuffelse til noget som helst, for så skal man ikke være her, men når han alligevel lufter sin utilfredshed, skyldes det hele den demokratiske proces - eller mangel på samme - ved opstillingen af kandidater. Bestyrelsen for den konservative vælgerforening fremlagde på opstillingensmødet en samlet kandidatliste, som blev sat til afstemning uden videre debat. Her havde bestyrelsen placeret Thorkild Gruelund helt nede på en 10. plads
“Jeg vil ikke lægge skjul på, at den demokratiske proces var noget tilbage i niveau. Både hvad angår afstemningsmuligheder og metoder. Og det er i et parti som Konservative, der om nogen værner om demokratiet. Det er efter min mening ikke ordentligt, og det skuffer mig,” siger Thorkild Gruelund.

Konsekvens af svindelsag

Selvom partiformand Tomas Dyrbye har begrundet sammensætningen af kandidatlisten med, at de gerne vil have en foryngelse, er Thorkild Gruelund ikke selv i tvivl om, at hans degraderingen skal findes i svindelsagen i Lions Børnehus, hvor han var bestyrelsesformand, ligesom hans sag om vejadgang til sin ejendom på Hovedgaden i forbindelse det bymidte-byggeriet ikke har skabt jubel på de interne konservative linjer.
“Jeg tror, det har haft indflydelse på mit valg, selv om Lions-sagen er en kommunal sag, hvor min største fejl som ulønnet og frivillig bestyrelsesformand var, at jeg ikke fyrede Hørsholm Kommune som administrator og hyrede Danske Daginstitutioner. For de har ikke så mange penge, at en medarbejder bare uhæmmet kunne hæve fra en dankort-konto,” forklarer Gruelund og tilføjer, at nu er det kun at give den en skalle til kommunalvalget.
“Jeg truer aldrig med at gå. Kun med at blive”.
Ugebladet har forgæves forsøgt at få en kommentar til Thorkild Gruelunds kritik fra konservativ partiformand Tomas Dyrbye.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 04 May 2017 07:45