’Ollie’ kan nu køre lovligt i Hørsholms gader

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Kommune vil gerne være den første kommune i landet, hvor der kører førerløse busser og har en ambition om, at en sådan bus allerede fra dette efterår forsøgsvis kører i byens gader.
Lovmæssigt er vejen nu banet vej for, at det kan lade sig gøre. Et enigt folketing vedtog nemlig tirsdag i enighed en ændring af færdselsloven, der tillader “forsøg med selvkørende motorkøretøjer i Danmark, når dette kan ske færdselssikkerhedsmæssigt forsvarligt”, som det hedder.
Det betyder eksempelvis, at der under bestemte sikkerhedsmæssige forhold må køres uden fører, hvor loven hidtil har krævet, at der er mindst én person fysisk til stede i køretøjet.
En delegation fra Hørsholm Kommunalbestyrelse tager 15. og 15. juni på studietur til henholdsvis Berlin og Lyon for at se førerløse busser i aktion.
“Når vi kommer hjem, skal vi vurdere, om det kan svare sig at lave en test i Hørsholm og skal så finde ud af, hvad vi vil have ud af det,” oplyser kommunalbestyrelsesmedlem Troels Moe (LA), en af de største fortalere for førerløse busser.
Først når det er på plads, skal kommunalbestyrelsen beslutte, om busserne skal ud på gaderne i et forsøg.

Publiceret 01 June 2017 14:00