Annette Wiencken er overrasket over beboernes protester mod Sophies Hus som flygtningebolig. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Annette Wiencken er overrasket over beboernes protester mod Sophies Hus som flygtningebolig. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Beboerprotester udsætter plan for flygtningebolig

Beboere på Sophielund: Sophies Hus egner sig ikke til flygtninge

Af
Fred Jacobsen

“Vi ønsker at gøre kommunalbestyrelsen opmærksom på, hvorfor der ikke kan og ikke skal indrettes en permanent flygtningebolig på Sophielund, hverken nu eller senere!”
Sådan skriver Else Christiansen, formand for beboerforeningen på plejecenter Sophielund, og næstformand Børge Filipsen, i et brev til kommunalbestyrelsen. De er utilfredse med, at Hørsholm Kommune vil istandsætte Sophies Hus, en del af Sophielund, og benytte det som permanent flygtningebolig.
Protesten har foreløbig haft den effekt, at Økonomiudvalget udssatte sagen, da udvalget torsdag behandlede en ansøgning fra kommunens særlige udvalg til boligplacering af flygtninge, §17, stk. 4-udvalget.
“Den er taget af, fordi vi ikke har diskuteret det med beboerne. Administrationen har fulgt reglen om, at det er ikke nødvendigt, når det handler om under ti personer,” forklarer bormester Morten Slotved (K) beslutningen.
I protestbrevet kritiserer beboerforeningens repræsentanter nemlig også, at de intet har hørt om sagen før de her i Ugebladet kunne læse, at § 17, stk. 4-udvalget ville bede Økonomiudvalget om 200.000 kroner til at få huset sat i stand.
Anne Wiencken (V), er formand for det særlige udvalg og overrasket over modstanden.
“Der er tale om én familie. Set i det lys synes jeg, protesten er lidt ude af proportioner,” siger Annette Wiencken til Ugebladet. Hun henviser også til, at der jo også blandt flygtninge kan være mennesker, der har behov for en handicapvenlig bolig.
“Om nogle år kan der sagtens være flygtninge, der vil være behandlingskrævende,” mener Wiencken, som nu vil sørge for, at der kommer en dialog i gang med beboerne.
Sophies Hus blev i 1980'erne bygget som en del af Sophielund og skulle være model for, hvordan en handicap- og kørestolsegnet bolig kan være indrettet.
Senere blev det brugt til kommunens SOSU-assistenter. Efter de flyttede, har huset stået tomt. 


Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

Publiceret 13 June 2017 07:00