Julie Tofte Johnsen er formand for Lions Selvejende Børnehuse. Foto:Privat

Julie Tofte Johnsen er formand for Lions Selvejende Børnehuse. Foto:Privat

Børnehuset skal være byens bedste institution

Bestyrelsens formand begrunder i et forældrebrev, hvorfor Børnehuset bliver kommunal

Af
Fred Jacobsen

"Børnehuset skal blive den bedste institution i Hørsholm og omegn med et tæt samarbejde mellem personalet, forældre og Hørsholm Kommune.”
Sådan lyder en af begrundelserne for, at forældrebestyrelsen for Børnehuset har besluttet sig for at opgive selvejet og i stedet overgå til at blive en kommunal institution.
I et brev til forældrene fremhæver formand Julie Tofte Johnsen på vegne af forældrebestyrelsen og Lions Børnehuse, at beslutningen giver “den bedste mulighed for at fokusere på den daglige drift og børnenes hverdag” og at der “ikke er en mærkbar forskel fra at være selvejende.”
I forældrebrevet bliver det også understreget, at skiftet fra selveje til kommunalt eje ikke kommer til at påvirke forældrene og deres børn, men at det får konsekvenser for personalet.
“Dit barn kommer i hverdagen ikke til at opleve nogen forskel ved, at Børnehuset nu bliver kommunal. Vi følger i forvejen kommunens serviceniveau og den driftsoverenskomst, der er mellem Lions Selvejende Børnehuse og Hørsholm Kommune, omfatter blandt andet, at institutionen følger kommunens opskrivning, normeringer, åbningstid samt fastsatte mål og rammer for dagtilbuddenes arbejde,” skriver formanden til forældrene.
For personalet får skiftet den betydning, at de fremover vil være ansat i Hørsholm Kommune i stedet for i Lions Selvejende Børnehuse.

Publiceret 20 June 2017 07:30