Børnehuset på Ådalsparkvej går fra at være selvejet til at være kommunal. Arkivfoto

Børnehuset på Ådalsparkvej går fra at være selvejet til at være kommunal. Arkivfoto

Lions Børnehuse:

Børnehuset opgiver sit selveje

Den ene af tre selvejende institutioner bliver nu kommunal

Af
Fred Jacobsen

Den ene af de tre børneinstitutioner under Lions Børnehuse i Hørsholm, Børnehuset på Ådalsparkvej, opgiver at være en selvejende institution og bliver kommunal. Det er endnu uvist, om de to andre institutioner, Solhuset og Løvehuset, følger trop. Det er noget, de respektive forældrebestyrelser senere skal tage stilling til.
Foreløbig står en enig forældrebestyrelse i Børnehuset bag beslutningen om at opgive selvejet og overdrage institutionen til Hørsholm Kommune, oplyser Julie Tofte Johnsen, der er formand for både forældrebestyrelsen i Børnehuset og for den samlede bestyrelse i Lions Børnehuse.
“Vi mener i Lions Børnehuse, at det er de enkelte forældrebestyrelser, der skal finde ud af, hvordan de organisatorisk ønsker at fortsætte. De kan fortsætte som selvejende, blive private eller overgå til kommunen,” siger Julie Tofte Johnsen til Ugebladet.
Hun afviser, at skiftet er en direkte følge af den sag om millionsvindel i Lions Børnehuse, som politiet fortsat er i gang med at efterforske. Hun fortæller dog, at samarbejdet mellem forældrebestyrelse og kommune er blevet ganske godt som følge af sagen - og at en kommunal institution er den bedst mulige løsning.
“Personaleansvar og økonomi har ligget hos os. Det overgår til kommunen. Man skal huske, at det er forældre, der har job ved siden af, der har siddet med dette,” forklarer Julie Tofte Johnasen.
Skiftet falder ifølge formanden på et naturligt tidspunkt. Den driftsoverenskomst, der er mellem de selvejende børneinstitutioner og Hørsholm Kommune, udløber nemlig 1. juli.

Formand: Rene linjer

Otto B. Christiansen (K), formand for Børne- og skoleudvalget, som skal godkende skiftet, hilser beslutningen velkommen. Også han afviser, at den hænger direkte sammen med svindelsagen.
“Når det kører som i olie, er der jo ikke forskel på, om institutionerne er selvejende eller kommunale. Selvejet er en vanskelig konstruktion. Nu bliver der skabt rene linjer,” siger Otto B. Christiansen til Ugebladet.
Bestyrelserne for Solhuset og Løvehuset har endnu ikke besluttet sig for deres fremtid.
“Jeg vil dog blive overrasket, hvis de ikke skulle beslutte sig for at blive kommunale. Det ville ikke være hensigtsmæssig,” lyder det fra udvalgsformanden.
Katrine Mørch Larsen, formand for Løvehusets forældrebestyrelse, og Kristoffer Eriksen, formand for Solhusets ditto, siger begge, at de vil kigge på sagen, når deres bestyrelser har fået et bedre overblik over institutionens økonomi.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 20 June 2017 07:00