Igennem 60 år får man et tæt forhold til sine kunder - og mange gode historier, fortæller Lise Nielsen. Foto: Fred Jacobsen

Igennem 60 år får man et tæt forhold til sine kunder - og mange gode historier, fortæller Lise Nielsen. Foto: Fred Jacobsen

60 år som frisør - og der er ingen slutdato

Lise Nielsen kan i næste måned fejre et jubilæum af de sjældne: I 60 år har hun været frisør i Rungsted

Af
Fred Jacobsen

“Håret er det samme,” konstaterer Lise Nielsen tørt på spørgsmålet, hvad der har forandret sig i de mange år, hun har arbejde som frisør i Hørsholm og Rungsted.
Og det er mange år: Som 14-årig gik den nu 74-årige Lise Nielsen i lære hos sin storesøster Jytte Møller i Salon Susanne på Rungstedvej, ved siden af slagter Bagger. 60 år senere arbejder hun stadig i en salon et par dage om ugen - og har ingen planer om at stoppe. For hun synes stadig, det er sjovt at have med kunderne at gøre.

Mange gode historier

“Man får jo en masse gode og dejlige historier og har mange tætte samtaler med sine kunder,” fortæller Lise Nielsen, der især er glad for, at der gennem årene har været mange trofaste kunder, hun har kunnet sætte håret på. Og det er i alle år sket ud fra dette ufravigelige princip:
“Kunderne vil gerne have, hvad de vil have. Og så får de det,” siger jubilaren, der sådan set ikke mener, der er lavet om på det siden starten i juli 1957.Der er dog alligevel noget, der er anderledes i 2017 end i 1957 og årene imellem: Før rullede man håret op, nu føntørrer man mere, forklarer hun.
“Men vi lægger fortsat permanent,” tilføjer den erfarne frisør.

To dage på bytorvet

I dag arbejder hun tirsdag og fredag hos Frisør Anita på Rungsted Bytorv, hvor hun er blevet genforenet med Christian Wellford, i hvis salon på Pennehave, Lise har været hun har arbejdet sammen med tidligere. En af dem i nogle af de 34 år, hun var hos Pierre på broen ved Rungsted Kyst Station. I øvrigt har hun også i dag en kunde fra den tid, som har holdt fast i Lise Nielsen.
Det er jo lidt med frisører som med læger og tandlæger. Det er nogle, man får et tæt forhold til,” siger jubilaren.
Lise Nielsen har tænkt sig at markere sit 60 års jubilæum med en reception hos Frisør Anita på Rungsted Bytorv dagen før dagen, nemlig torsdag den 13. juli klokken 14-16.

Publiceret 21 June 2017 09:00