Den alsidige og humorfyldte artist Benny Schumann med det mange kendte tøjdyr, her med bugtalerhunden Hunni, kan fejre sit 50 års artistjubilæum i år. Pressefoto

Den alsidige og humorfyldte artist Benny Schumann med det mange kendte tøjdyr, her med bugtalerhunden Hunni, kan fejre sit 50 års artistjubilæum i år. Pressefoto

50 års jubilæum som artist og klovn

Benny Schumann er stadig aktiv på scenen og optræder onsdag på Hørsholm Bibliotek

72-årige Benny Schumann, Rungsted, er still going strong. Her onsdag 5. juli kl. 11 optræder han med sin klovneforestilling ”Hej Klovn!” på Hørsholm Bibliotek.
Det er samtidig året, hvor Schumann kan fejre sit 50 års jubilæums som soloartist.
Som søn af Paulina og Albert Schumann havde han sin opvækst i det verdens berømte Cirkus Schumann, som dengang blandt andet havde forestillinger fem måneder af året i Cirkusbygningen i København.
Benny er femte generation af Cirkus Schumann familie-dynastiet. Både familien og diverse verdensartister har igennem hans opvækst været med til at uddanne ham som både hestedressør, rytter, klovn og multiartist. Blandt andet havde hans tante Adele lært ham at danse på line, og hans morfar Charlie Rivel været med til at give ham indsigt og inspiration til at udvikle sit virke og udtryk som klovn.

Turnerede verden rundt

I 1967 havde Benny Schumann premiere på sit tallerkenspin-jonglørnummer i Cirkus Schumann. Efter denne sæson startede Benny Schumann som soloartist og turnerede de følgende ti år verden over.
Herefter syntes Benny og hans kone Marianne, at det var på tide at slå sig ned fast i Hørsholm, når børnene Julia og Patricia skulle begynde skolen. Det var starten til, at han fik ideen med at optræde med børnevenlige artist- og klovneforestillinger, blandt mange den aktuelle ”Hej Klovn!”, som kan opleves på Hørsholm Bibliotek onsdag.
Forestillingen spilles udenfor på græsplænen ved Trommen eller indendørs, alt efter vejret. Der er gratis adgang.
Du kan læse mere om 50 års jubilaren Benny Schumann på www.schumann.dk
mt

null

Publiceret 02 July 2017 10:00