Pernille Schnoor, Alternativet, kalder det frustrerende, at hendes parti i Hørsholm går i valgteknisk samarbejde med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Foto: Morten Timm

Pernille Schnoor, Alternativet, kalder det frustrerende, at hendes parti i Hørsholm går i valgteknisk samarbejde med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Foto: Morten Timm

Ærgerlig Pernille Schnoor:

"Valgforbund gør mig ked af det"

Alternativets valgforbund med Venstre, DF og LA i Hørsholm er frustrerende, indrømmer partiets eget folketingsmedlem og regionrådskandidat Pernille Schnoor

Af
Morten Timm

Morten Timm

Utilfredsheden med Alternativets indgåelse af valgforbund med tre højreorienterede partier i Hørsholm begynder at ulme i egne rækker.
Partiets lokale folketingsmedlem Pernille Schnoor, der også stiller op til efterårets regionrådsvalg, føler direkte, at det er frustrerende.
“Men det er bestyrelsen, der har truffet et valg, og det er lokaldemokratiet. Jeg håber bare, at der kommer flere på banen nu og der kan skabes en debat om det,” siger Pernille Schnoor til Ugebladet.
Hun understreger, at det jo ikke - som Alternativets lokalformand Jørgen Fabrin ellers har sagt - bare er et spørgsmål og matematik og valgteknik.
“Det er jo min stemme på Alternativet, der går til partier, som man ikke synes, at man vil stemme på,” fastslår Pernille Schnoor og fortsætter:
“Det gør mig da ked af det, og jeg synes, det er ærgerligt, at det er den her debat, vi har. Det er ikke en positiv dagsorden for Alternativet”.

Mere undren

Pernille Schnoor undrer sig ligeledes over, at samme lokalbestyrelse i Fredensborg har valgt at indgå valgforbund med rød bloks Enhedslisten, Radikale Venstre og SF, mens de i Hørsholm sigter direkte mod højrefløjens blå partier, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.
“Jeg har ytret mig overfor Alternativets bestyrelse og sagt, at hvis det var mig, der skulle træffes den afgørelse, ville jeg indgå valgforbund i Hørsholm med SF, Socialdemokratiet, Radikale, Borgerlisten og Kristendemokraterne,” understreger Pernille Schnoor.
Ugebladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra politisk leder i Alternativet, Uffe Elbæk, men ifølge Pernille Schnoor vil man fra centralt hold ikke blande sig i det lokale, så længe partiets vedtægter og regler er overholdt.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 01 September 2017 11:45