Esben Christensen, formand for skolebestyrelsen i Rungsted, er træt af, at der er gået valgkamp i sagen om Ulvemosehuset. Han mener i højere grad, diskussionen bør handle om børn og læring. Foto: Fred Jacobsen

Esben Christensen, formand for skolebestyrelsen i Rungsted, er træt af, at der er gået valgkamp i sagen om Ulvemosehuset. Han mener i højere grad, diskussionen bør handle om børn og læring. Foto: Fred Jacobsen

“Usmageligt, der går valgkamp i den”

Rungsteds skoleformand er træt af, at sagen om Ulvemosehuset udnyttes politisk

Af
Fred Jacobsen

ulvemosehuset “Jeg synes, det er usmageligt, der er gået valgkamp i den. Det vil jeg helst ikke være en del af. For det handler jo om børn og læring.”
Det siger Esben Christensen, formand for Rungsted Skoles forældrebestyrelse, til Ugebladet efter sidste onsdags 'fredsmøde' mellem forældre til børn i Ulvemosehuset og Børne- og skoleudvalget.
Esben Christensen henviser blandt andet til, at kandidater til kommunalvalget, Liberal Alliances (LA) Anders Vestergaard og Venstres Peter Støvring Sørensen, støtter Ulvemosehusets forældre på trods af, at de er del af den budgataftale 2017, der er grundlag for visionen for en ny daginstitution i Rungsted.

V: Har vi ikke diskuteret

“Den sag har jeg ikke været ind over. Det er ikke noget, vi har diskuteret,” siger Venstres lokale formand Jørgen Eirfeldt til Ugebladet og forklarer det med, at han for tiden befinder sig i Sydfrankrig og derfor “ikke kan følge med i alt”.
Borgmesterkandidat Annette Wiencken deltog i 'fredsmødet' og understreger, at hun som udgangspunkt er en varm fortaler for strategien 'Velfærd frem for mursten'. Hun siger dog også, at hun er påvirket af debatten.

Forældre til børn i Ulvemosehuset i Rungsted kæmper indædt for at bevare deres institution. Foto: Fred Jacobsen

Forældre til børn i Ulvemosehuset i Rungsted kæmper indædt for at bevare deres institution. Foto: Fred Jacobsen

Tilbage på værkstedet

“Venstre vil derfor tale for en fleksibel tilgang til sagen. Det betyder, at vi ønsker, der bliver undersøgt alternative muligheder, der - måske - kan bevare Ulvemosehuset. Ja, jeg ønsker denne sag 'tilbage på værkstedet',” siger Annette Wiencken til Ugebladet.
Formand for skolebestyrelsen i Rungsted er mindre optaget af sagen om Ulvemosehuset, men mere af, hvordan politikernes visioner får indflydelse på skolen.
“Og da må jeg sige, at ud fra det, der foreligger nu, kan vi ikke tilslutte os planerne om at bygge en institution på 110-160 børn på skolens arealer,” slår han fast.
“Vi er positive overfor forandringer, men kan ikke lige nu se, hvordan man vil løse udfordringerne med trafikken. Der skal meget mere detaljeret dialog til,” siger Esben Christensen.
Cecilie Reumert Wagtmann, der kickstartede debatten med en underskriftindsamling mod lukning og salg af Ulvemosehuset, var overordnet set tilfreds med mødet.
“Der var ikke så meget nyt. Vi fik afklaret, at ingen ønsker barakker som en overgangsordning. Den sag mener jeg er ude af verden,” siger hun. Hun savner dog fortsat svar på nogle konkrete spørgsmål. “Jeg savner tal på, hvor stort behovet reelt er for daginstitutionspladser i Rungsted og en forklaring på, hvorfor Ulvemosehuset og Fritidshuset absolut skal sælges samlet. Hvorfor kan de ikke sælges hver for sig, så der kan være to små i stedet for én stor institution? Vores børn er ikke kyllinger, der skal stuves sammen som i en kyllingefarm”, spørger hun og opsummerer, hvad hun fik med hjem fra mødet:
“Ingen kan være i tvivl om modstanden i forældregruppen. Omvendt fik vi også at vide, at sagen er besluttet. Det anfægter vi,” understreger Cecilie Reumert Wagtmann.
Børne- og skoleudvalgets formand Otto B. Christiansen (K) er enig i vurderingen af, at mødet ikke frembragte så meget nyt.
“Vi må jo tale om de uafklarede spørgsmål, men jeg mener overordnet ikke, at det påvirker masterplanen. Den arbejder vi videre med,” siger udvalgsformanden.

null

Publiceret 26 September 2017 15:00