Fritidshuset på Vestre Stationsvej skal sælges. Det samme gælder naboen, Ulvemosehuset. Hørsholm Kommune indleder nu en lokalplanproces for området. Arkivfoto

Fritidshuset på Vestre Stationsvej skal sælges. Det samme gælder naboen, Ulvemosehuset. Hørsholm Kommune indleder nu en lokalplanproces for området. Arkivfoto

Lokalplan-proces sat i gang:

Samlet salg af Fritidshuset og Ulvemosehuset

Torsdag gav et enigt Økonomiudvalg grønt lys til at sætte gang i en lokalplan-proces for udviklingen af Rungsted Øst

Af
Morten Timm

Morten Timm

Højlydte protester fra forældre til børn i Ulvemosehuset bider ikke på politikerne. Torsdag blev det sidste håb slukket for de borgere, der har kæmpet mod en lukning af den eksisterende daginstitution Ulvemosehuset og flytning til en nyopført institution i Rungsted.
Her besluttede et enigt Økonomiudvalg og med deltagelse af alle partier, at der skal ske et samlet salg af Fritidshuset og Ulvemosehuset, og man derfor nu sætter gang i lokalplanarbejdet for den samlede matrikel på Vestre Stationsvej 12, hvor de to huse er placeret.
Dermed fyres der for alvor op under den to år gamle strategiplan 'Velfærd frem for Mursten' med udvikling og investering i område Øst, Rungsted, som det første. Herunder en modernisering og opdatering af Rungsted Skoles bygninger.
“Og alle partier er med, pointerer borgmester Morten Slotved (K). Han tilføjer:
“Det der kommer til at ske nu er, at vi indleder en lokalplan-proces for området. Formålet i strategien er at sikre bedre fysiske rammer for kommunens kernevelfærd, udnytte kommunens ejendomme mere effektivt og spare omkostninger på bygningsdrift,” siger Slotved.

Gav et ekstra skub

Den megen blæst om Ulvemosehuset har netop sat ekstra skub i den politiske behandling.
“Det her er en sag, vi ønsker at gennemføre. Men vi vil også gerne have gennemsigtighed og være ærlige at sige, at vi nu går i gang med at finde den rigtige løsning for en ny daginstitution, og vi ønsker et samlet Ulvemosehus i en ny institution,” fastslår borgmesteren.
Samtidig vil han gerne fastholde, at der ikke nogen barak-løsninger.
“Vi garanterer stadig, at børnene kommer til at gå med bamsen i hånden over vejen til deres nye institution. Det bliver et krav i udbuddet. Det samme gælder hele trafikdelen. Det er en helhedsløsning,” siger Morten Slotved til Ugebladet.
Arbejdet med lokalplan, udbud og hvad den nye institution skal indeholde vil strække sig over de næste par år. Administration er sat i gang med at lave en tidsplan og en oversigt over, hvor i Rungsted-området, der kan ligge en institution. Den ventes færdig om to-tre måneder.
“Vi skal også inddrage og høre borgerne, og der er ikke aftalt, hvordan det skal være. Som borgmester ser jeg gerne en til to daginstitutioner, helst i tilknytning til Rungsted Skole, fordi der er god infrastruktur og tæt ved toget,” forklarer han.

Behov for 110 pladser

Ellers hedder det i en pressemeddelelse fra Hørsholm Kommune, at dagtilbuddet skal indeholde de nuværende aktiviteter i Ulvemosehuset, herunder tilgodeses små og trygge børnemiljøer, men med tilstrækkelig kapacitet til at imødekomme behovet for flere pladser i Rungsted. Det vurderes maximalt til 110 børn.
Provenuet fra salget af Fritidshuset og Ulvemosehuset forventes at dække investeringen i nyt dagtilbud og moderniseringen af Rungsted Skole samt alle nødvendige infrastrukturinvesteringer, så som til- og frakørselsforhold, parkeringskapacitet og udearealer.

Udviklingsplanen område Øst, Rungsted, omfatter forslag til:

* Tidsplan for Lokalplanarbejde
* Tidsplan for afhændelse af Vestre Stationsvej 12
* Mulige bygningsmæssige modeller for integration af skole og dagtilbud, herunder kapacitetsudvidelse af dagtilbud
* Infrastrukturopgaver, til- og frakørselsforhold, parkeringskapacitet, udearealer m.m.
* Konkret tidsplan for gennemførelse af de samlede bygge- og moderniseringsarbejder (2-3 år)

Publiceret 02 October 2017 12:00