REDAKTØRENS KLUMME:

Giv agt..! Der er sandheder i luften!

“Møder du en person, der påstår at kende sandheden, så vær på vagt.”
Mine voksne børn vil nikke genkendende til denne sætning, som jeg - efter deres mening - har gentaget rigeligt mange gange, mens de voksede op. Det gjorde jeg jo også bare, fordi det jo er...sandheden.
De, der hævder at have patent på den, sandheden, findes alle vegne: I partier, i politiske og religiøse bevægelser. Alle steder, hvor der for alvor er noget alvorligt i spil.
Det er der også for den halve snes håndfulde forældre (og vælgere), hvis børn går i Ulvemosehuset i Rungsted. For dem er sandheden for tiden, at kun små institutioner er gode for børn.
Sandheden finder de underbygget i en rapport. Og specifikt er det en sandhed, at deres børn har det bedst i - surprise, surprise! - Ulvemosehuset. Det gamle krogede bindingsværkshus er, forstås, idealmodellen på en daginstitution.
Den sandhed forsøger forældrene nu at overbevise politikerne i byens kommunalbestyrelse - og alle os andre - om. Og i dette, i øvrigt legale og i nuet ganske forståelige lobbyarbejde, lader de sig ikke påvirke af, at der muligvis findes alternativer til denne sandhed.
Kunne det eksempelvis være muligt, at visionen om at etablere en ny institution rent faktisk kunne fungere? Kunne det måske endda være lidt sandt, når politikerne siger, at de vil tage alt det gode, forældrene oplever i Ulvemosehuset, med over på den anden side af jernbanesporet?
Kunne det være, at den omtalte rapport tager udgangspunkt i større institutioner end det, der tales om?
Lige nu synes der ikke at være plads til andre sandheder. Forældrene kører benhårdt på alt, der bevæger sig og har interesse i den 21. november.
Med succes, må man sige: Liberal Alliance væltede allerede i den første lune sandhedens sensommerbrise, og, som blæsten tager til, synes også Venstre at have svært ved at modstå populismens logik.
Jeg tænker, at når den ny børnehave en gang står, og Ulvemosehuset er solgt, er sandheden for Ulvemosehusets forældre anno sensommeren 2017 måske en ny: Børnene går i skole - og far og mor er måske pænt ligeglade med andre småbørnforældres veneration for netop deres børnehave.
Og måske vil de endda forstå, at de 80-120 millioner kroner, kommunen fik for Fritidshuset og Ulvemosehuset, var for stærke argumenter for politikerne til for alvor at lytte til nogle håndfulde bekymrede forældres sandheder.


Med venlig hilsen
Fred Jacobsen
Redaktør

Hvis du kender sandheden, så lad os høre om den på Ugebladets Facebook-side. For det der dér, vi diskuterer den. Brug evt. nedenstående link til artiklen.

Publiceret 03 October 2017 11:00