Cirkelhuset her skal ifølge foreløbige planer erstattes af et storcenter. Det er en udvikling der følges tæt i Hørsholm Kommune.

Cirkelhuset her skal ifølge foreløbige planer erstattes af et storcenter. Det er en udvikling der følges tæt i Hørsholm Kommune.

Storcenter ved Cirkelhuset:

For tidligt at tale om veto

“Vi afventer og indgår gerne i dialog om planerne,” siger Miljø- og planlægningsudvalgets formand Peter Antonsen

Af
Fred Jacobsen

Planerne om et nyt storcenter på Cirkelhusgrunden lige på den anden side af kommunegrænsen er noget, der vækker interesse i Hørsholm Kommune.
Sagen kommer derfor øverst på dagsordenen, når det nye Hørsholm Erhvervsråd mødes for første gang sidst på måneden, fortæller Henrik Klitgaard (R), formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.
“Jeg er skeptisk, men ikke afvisende. Det er dog vigtigt, at vi handler ud fra en grundig viden om, hvad der er på vej,” siger Klitgaard til Ugebladet.
Der blev hævet øjenbryn, da det forleden blev kendt, at Fredensborg Kommune har lagt billet ind på et såkaldt aflastningsområde plus et nyt Nordsjællands Grundskole- og Gymnasium (NGG) på i alt 45.000 kvadratmeter på det område, hvor Cirkelhuset er lige nu - plus et område mod syd, der ligger i Hørsholm Kommune.

En ny mulighed

Aflastningsområdet er i dette tilfælde et storcenter, der efter den foreløbige plan skal rumme store butikker, udvalgsvarebutikker, restauranter, hotel, legeland, fitnesscenter, biograf og ungdomsboliger.
“Aflastningsområderne er en ny mulighed, der efter det nye planlov giver kommunerne mulighed for at aflaste en bymidte ved at lægge større butikker i centret, hvis de kan dokumentere et behov ud fra en række kriterier,” oplyser Ole Stilling, direktør for by- og ejendomsudvikling samt teknik og miljø i Hørsholm Kommune.
Fredensborg Kommune skal nu senest 15. oktober melde sine planer ind til Erhvervsstyrelsen og samtidig fortælle, hvilket område, det er, man mener, det ny storcenter så skal aflaste.
Oprindeligt pegede kommunen på Kokkedal Industripark og på Cirkelhusgrunden som de to områder. Det blev dog efter indsigelse fra Cirkelhusgrundens ejer ændret til, at byrådet efter indstilling fra Plan-, miljø- og klimaudvalget endte med kun at pege på Cirkelhusgrunden.

Vil ikke true med veto

Peter Antonsen (BL), formand for Miljø- og planlægningsudvalget, og borgmester Morten Slotved (K), har været orienteret om planerne og har sammen med embedsfolk fra Hørsholm Kommune holdt møder med folk bag nabokommunens planerne.
“Vores andel i projektet er, om vi kan forestille os, at NGG kan bygge et nyt domicil syd for Cirkelhusgrunden i Hørsholm Kommune. Vi indgår gerne i drøftelser, men har indtil videre kun set såkaldte volumenstudier,” fortæller Peter Antonsen - og tilføjer: “Vi afventer og ser, hvad der nu kommer til at ske.”
Selv om erhvervslivet i Hørsholm med en vis nervøsitet reagerer på storcenterplanerne lige på den anden side af kommunegrænsen, vil Peter Antonsen ikke på nuværende tidspunkt tale om at benytte sig af planlovens mulighed for veto.
Ifølge lovens § 29b stk. 2 kan “en kommunalbestyrelse i hovedstadsområdet (...) fremsætte indsigelse over for planforslag fra andre kommuner i hovedstadsområdet, hvis forslaget har væsentlig betydning for kommunens udvikling.
”Derudover vil Hørsholm Kommune have mulighed for at gøre indsigelse i den høringsfase, som indledes i forbindelse med at Fredensborg Kommune skal udarbejde en lokalplan for området. Forudsat der gives grønt lys for aflastningsområdet i Erhvervsstyrelsen.
“Vi skal ikke true med veto, men gå i dialog. Veto er det ultimative træk, hvis man ikke kan blive enig,” mener Peter Antonsen.
Borgmester Morten Slotved har allerede meldt ud, at han “ikke bare siger ja”, mens hans parti, det Konservative Folkeparti, klart har meldt ud, at man er imod planerne.

null

Publiceret 10 October 2017 17:30