“Kære politikere. Det er direkte uanstændigt, når I lyver over for en gruppe forældre,” skriver Jacob Kwon i et indlæg om Ulvemosehuset. Foto: Fred Jacobsen

“Kære politikere. Det er direkte uanstændigt, når I lyver over for en gruppe forældre,” skriver Jacob Kwon i et indlæg om Ulvemosehuset. Foto: Fred Jacobsen

Ulvemosehuset:

Forældre beskylder politikere for at lyve

Det er helt normalt, der i sådan en situationer kontakt med mulige købere, siger udvalgsformand, der afviser at have løjet

Af
Fred Jacobsen

Tonen i debatten om daginstitutionen Ulvemosehuset blev hen over weekenden skærpet betydeligt.
Otto B. Christiansen (K), formand for Børne- og skoleudvalget, beskyldes i et debatindlæg for at lyve om oplysninger om, at kommunen allerede har kontakt til en køber til Fritidshuset og Ulvemosehuset.
En af forældrene, Jacob Kwon, til daglig nyhedschef på TV 2, skriver i et debatindlæg på www.ugebladet.dk, at udvalgsformanden og centerchef Hanna Bohn Vinkel løj, da de på et møde mellem forældre og politikere og kommunale embedsfolk - det såkaldte 'fredsmøde' 20. september - nægtede ethvert kendskabet til en specifik køber af grunden, der rummer de to huse.
Og det selv om det af et referat af et møde i Økonomiudvalget 18. maj fremgår, “at der forestår en dialog om et boligprojekt på nærmere specifikke vilkår med en interesseret køber af Fritidshuset og Ulvemosehuset. Det vil eventuelt være muligt at indgå aftale med en interesseret køber om etapevis overdragelse af arealet, men dette er endnu ikke undersøgt hos den potentielle køber.”

Afviser ikke kontakt

“Alle i kommunalbestyrelsen ved, der har været kontakt. Hvorfor så nægte det?”, spørger Jacob Kwon, som til Ugebladet fortæller, at Otto B. Christiansen, Hanna Bohn Vinkel og også direktør Pernille Salamon på mødet nægtede, at der skulle være en køber.
"Og Venstres Annette Wiencken (2. viceborgm,ester ogmedlem af Økonomiudvalget, red.) var tavs," siger Kwon.
Otto B. Christiansen afviser over for Ugebladet ikke, at der har været kontakt med en køber, men vil ikke kaldes løgner.
“Det er ikke ualmindeligt, der er kontakter til mulige købere. Men at svare nej til spørgsmålet, om der er en specifik køber, var ikke at lyve,” forklarer udvalgsformanden til Ugebladet.
Hvorfor sagde du ikke bare det?
“Når du sidder over for 30 vrede forældre, husker jeg ikke hvert et ord, der blev sagt. Men lyver, det gør vi ikke,” understreger Otto B. Christiansen.
Han erkender, at fronterne er trukket hårdt op.
“Forældrene er vrede. Vi er ikke enige. Det er det svært at gøre noget ved,” siger udvalgsformanden og henviser til, at alle partier i kommunalbestyrelsen står bag aftalen om at Fritidshuset og Ulvemnosehuset skal sælges, og at der skal udvikles flere daginstitutionspladser i Rungsted.

Debatten foregår på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 10 October 2017 08:30