NGG-rektor maner til ro i debatten om nyt storcenter Foto: Fred Jacobsen

NGG-rektor maner til ro i debatten om nyt storcenter Foto: Fred Jacobsen

Reaktioner:

“Spis brød til - det sker først om 5-6 år”

Gågadeformand: Nu skal kommunen på banen, så det her kan bevæges i en positiv retning

Af
Fred Jacobsen

"At blive i Cirkelhuset er ikke noget scenarie. Så overlever vi ikke.”
Så skarpt trak NGG-rektor Claus Reinholdt Campeotto linjerne op, da han på sidste onsdags møde med Hørsholms handelsliv forklarede 'sin' aktie i et muligt kommende storcenter på den anden side af kommunegrænsen.
NGG har solgt Cirkelhusgrunden til en række danske og internationale investorer, som nu ønsker at bygge et storecenter plus en ny og moderne NGG.
Selv om et nyt hus er eksistentielt for skolen, mener Campeotto, gågadeforeningen og de øvrige handelsorganisationer skal tage den med ro.
“Spisbrød til, det her er et projekt med en tidshorisont på 5-6 år,” siger NGG-rektor, der ikke var overrasket over de skeptiske reaktioner.

Hørsholm skal på banen

“De kom ikke bag på mig. Det er vigtigt for NGG, at der er dialog, og som jeg fornemmer det, er det butiksstørrelse og trafik, der nu skal undersøges nærmere,” mener Claus Reinholdt Campeotto.
Det er gågadeforeningens formand, Erik Lyngsøe, enig i.
“Jeg fornemmer, at butikkerne er skræmte. Derfor er det vigtigt nu at få Hørsholm Kommune med på banen, så vi kan få påvirket det i en positiv retning,” lyder Hans vurdering efter orienteringsmødet.
LÆS OGSÅ: Storcenterplaner skaber frygt

Detailhandel sker i Hørsholm

Formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Henrik Klitgaard (R), forholder sig skeptisk til planerne, som han har sat på dagsordenen til et møde i det ny Hørsholm Erhvervsråd den 31. oktober.
“Vi skal have en indgående dialog om det her,” mener Klitgaard, hvis skepsis blandt andet bunder i, at de seks nuværende forretninger i Cirkelhuset får lov til at blive.
“Der kan jo ikke i en kommende lokalplan reguleres, hvilken slags butikker det bliver i det ny center,” forklarer Klitgaard.
Borgmester Morften Slotved(K) deltog ikke i mødet, men gentager over for Ugebladet, at Hørsholm ikke bare siger ja til planerne.
“Jeg er med på biograf, boliger og hotel. Men detailhandel, den skal foregå i bymidten,” siger han.

Publiceret 17 October 2017 11:45