Går det efter Hørsholms borgmester skal et kommende rådhus ligge i tilknytning til kulturhus Trommen. Det kræver Erhvervsmninisteriets tilladelse. Arkivfoto

Går det efter Hørsholms borgmester skal et kommende rådhus ligge i tilknytning til kulturhus Trommen. Det kræver Erhvervsmninisteriets tilladelse. Arkivfoto

I nyt rådhus laver bibliotekaren dit pas

Hørsholm går stadig efter at få lov til at etablere nyt rådhus i bymidten - det skal Erhvervsministeriet give lov til

Af
Fred Jacobsen

Når Hørsholm engang får et nyt rådhus, er to forhold vigtige: Det skal helst ligge i bymidten i nærheden af Trommen og Codanhuset - og det skal være et moderne rådhus, hvor de ansatte skal kunne betjene borgerne på tværs af nuværende faggrænser.
Det første, placeringen, er måske det mest usikre. For ifølge den såkaldte Fingerplan må en stor offentlig arbejdsplads som et rådhus højst ligge 1,2 kilometer fra en togstation. Så folk ikke tager bil og og fra arbejde.

Slotveds yndlingsplacering

Det gør borgmester Morten Slotveds (K) yndlingsplacering så rigeligt - og er derfor afhængig af, at Erhvervsministeriet i forbindelse med revision af Fingerplan 2017 giver Hørsholm dispensation fra bestemmelserne om stationsnærhed.

Gode trafikforhold

“Vi vil gerne vide, hvad der skal til for, at vi kan få lov til at få vores rådhus i bymidten,” siger borgmesteren, der i ansøgningen blandt andet henviser til de gode offentlige trafikforhold, der er i bymidten. Selv om de to kystbanestationer ligger mere end 1,2 kilometer fra centrum.
Skulle Hørsholm få lov til at realisere sine planer, kan hørsholmerne se frem til et rådhus, der er noget anderledes end i det nuværende.
Ønsket er nemlig ikke et nyt 'erhvervsdomicil', men et nybyggeri på ca. 1.400 kvadratmeter kombineret med 5.000 kvadratmeter i eksisterende byggeri i kulturhuset, hvor der blandt andet er bibliotek.
Det bliver også vendt op og ned på de borgerrettede funktioner - og det kan sagtens være, at en af de ansatte fra biblioteket kommer til at lave dit pas. Der skal også være færre fysiske arbejdspladser end der er ansatte.
“Vi tror på, at fremtidens kommunale medarbejdere arbejder, hvor det bedst passer til borgernes behov og medarbejdernes muligheder,” lyder visionen for fremtidens rådhus.

Rådhus uden rådhussal

Lige nu har omkring 200 medarbejdere en fysisk arbejdsplads på rådhuset. Dem skal der værre færre af ved at indrette fleksible lokaler, give mulighed for at arbejde hjemmefra og steder uden for rådhuset.
Og så får Hørsholm et rådhus uden rådhussal. Kommunalbestyrelsesmøder og lignende skal nemlig finde sted i allerede eksisterende lokaler.

null

Publiceret 24 October 2017 11:30